Hjemmelavet pasta

Feeling French tonight?

Af Emilie

Når der rigtigt skulle hygges igennem i mit barndomshjem på en kedelig regnvejrsaften, eller bare fordi det fx var lørdag, så stod den ret ofte på hjemmelavede croissanter – no wonder, man har opfundet konceptet trøstespisning i et land som vores, hvad skulle man ellers lave end at indtage store mængder tomme kalorier med det her klima!

Croissanterne var dog ikke hjemmelavede i den forstand, at vi stod og rørte smørdej selv (så var de helt sikkert ikke røget ned med så stort velbehag) – nej, der var tale om færdig croissant-dej på “dåse”, der var forud-perforeret i små trekanter. Croissanterne blev fyldt med alt muligt godt fra marcipan til små stykker Tom’s guldbarre, og jeg husker dem som helt enormt hyggelige.

Jeg har egentlig gået og troet, at disse croissant-dåser ikke længere kunne skaffes, men så stod de en dag lige der foran mig i Netto – og så skulle barndomshyggen da genoptages!

Man starter med at rive papiret af “dåsen”, så den sammenrullede dej stille og roligt popper ud – det fik jeg ikke lige et billede af – men her den tomme indpakning:
Og så fik jeg igen ikke et billede af de små fine perforerede trekanter, men efter de er skilt i de respektive trekanter, rulles croissanterne fint sammen om det udvalgte indhold og pensles med lidt æg. Her blev det til en joker-version, hvor 3 var med chokolade og 3 uden, og så måtte man jo se om man var heldig eller ej:)
Og til sidst – en tur i ovnen i noget der minder om 6-8 minutter – haps! Fransk hygge på dåse for den nette sum af ca. 14 kroner – fantastisk trøstespise!!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet pasta