Nemme proteiner

Forberedelser til kanotur – part one

Af Emilie

Lige om lidt står ferien på en tur til det svenske – mere præcis kanotur i det svenske. Rejsekammeraterne er gamle venner fra gymnasie-tiden og traditionen er lige så lang som vi har kendt hinanden – i al fald for drengenes vedkommende. Vi piger fik lov at komme med for sådan ca. 5 år siden – og er nu efter en god lang tænkepause (gad vide, hvad de sku tænke over…) blevet inviteret med igen. Det har min veninde N og jeg taget imod og nu gået i gang med forberedelserne. Sådan fire dage i en kano kræver altså en del madplanlægning, når man i udgangspunktet ikke er det største naturmenneske. Men N havde startet en god Facebook-huskeliste op, og jeg er startet med de første indkøb (ved ikke helt, hvordan det skal være i kanoen…)

Som det ses, består kano-rationeringen af en god blanding langtidsholdbare sager, der let kan tilberedes på Trangia. Disse blir kombineret med et forsøg på lidt grønt og luksus i form af papvin – hvilket vi på sidste kanotur fandt ud af var et HIT – papkassen smides ud inden afgang, og så har man på et sekund handy-camping vin i plastikpose!

I morgen følger del 2 af kanoforberedelserne, hvor jeg vil lave cheddarost rug/hvedeboller og pølsehorn til turen derop (opskrifter og billeder følger!). Dejen til bollerne er rørt sammen og står nu i køleskabet og hygger sig med en koldhævning til i morgen.

Og tjek så lige mit fine spisesæt med det bålmads-agtige navn Light My Fire – det blev indkøbt til sidste kanotur (vist faktisk i en eller anden fancy designbiks i Malmø) – og består af alle nødvendigheder til madindtagelse i naturen – stor tallerken, lille skål, krus, spork (gaffel/ske) og skærebræt/si – synes selv det er ret tjekket, at jeg ejer sådan et sæt når det nu kun er 2. kano/camping tur jeg er på i mit liv!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme proteiner