Restaurant Sletten

Go’ morgen sommerferieeeeee

Af Emilie

YES! I går kunne jeg så cykle hjem fra arbejde og se frem til 3 ugers ferie. Det er første gang siden jeg startede på det der arbejdsmarked, at jeg har holdt så lang ferie i et stræk, og jeg er sikker på, at det blir skønt trods DMI’s varsler om regn og efterårs-stemning. Kalenderen er i al fald allerede booket godt op med grillaftener, frokoster, bio-ture og middage med veninder, og så en lille smuttur til henholdsvis det svenske og Berlin’ske med gode venner og veninder.

Men det skal åbenbart ikke være helt let at blive ferieklar – så startede ferien med en ordentlig omgang forkølelse, og den måtte stå på en fredag aften i sofaen:( Det er bare lige det, at jeg ikke er så god til at være syg, og aftenen endte med, at jeg gik i krig med at få ryddet op i køkkenskabene. Der fandt jeg alskens god mel og korn, som jo lige så godt kunne blive til en omgang ferie-morgen-boller.

Opskrifter er ikke noget jeg gør mig så meget i når det kommer til bagning (hvilket sikkert også forklarer, at kager ikke rigtigt er min stærke side..), så snart der skal måles og vejes og afstemmes i bestemte mængder mister jeg ofte tålmodigheden – I får derfor en opskrift på slum.

Koldhævede morgen grovboller
Til ca. 12 boller hældes 5-7 dl lunkent vand i en stor skål, i med en ½ pakke gær, lille håndfuld groft salt, en god slat olivenolie – og der røres (med den fantastiske dejkrog fra skjalm p). Herefter tilsættes en god håndfuld havregryn og en god håndfuld hørfrøkerner og så røg mine melrester i – skabene bød på en rest Meyer’s stenformalet hvedemel, lidt groftmalet hvedemel, almindelig hvedemel og tipo 0 pizzamel. Dejen røres med mel til konsistensen er som en tyk grød. Herefter et vådt viskestykke over hele baduljen og en tur i køleskabet til koldhævning natten over.

Ovn forvarmes til 250 grader. Der formes boller på størrelse med en damehåndfuld, de pensles med lidt mælk og så ellers en omgang i ovnen – der skrues ned efter en 10-15 minutter og bollerne bages til de lyder hule når man banker dem i bunden – ca. 25-30 minutter alt afhængig af din ovn. Og så stod den ellers på total morgenhygge.

De færdige boller – direkte fra ovnen

Et par af grundingredienserne til et hyggeligt morgenbord – smør fra Naturmælk, Buko reje eller skinkeost og sukkerfri St. Dalfour marmelade – Mmmm…

Haps haps haps – morgenmad på yndlingsservice – Mega Musel tallerkner, Jasper Morrison Alessi glas fra Hay, Mummi-krus fra Arabia og Origo æggebægre fra Iitala.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Restaurant Sletten