Tomat linse suppe

Grill & kokos

De fleste af ingredienserne til chutneyen

Af: Lise

Jeg har allerede nævnt det nogle gange, men jeg er vild med grill! Det kommer ikke fra fremmede, min far er en flittig og dygtig grillmester, og det er altid en fornøjelse at komme hjem på besøg om sommeren og få masser af lækker grillmad! Denne weekend valgte jeg at blande mig lidt i menuen ift. tilbehør og kødtype. Jeg havde fundet en opskrift på noget kokoschutney af Camilla Plum, som jeg tænkte, ville være genialt til grill). Det består af kokosmel (til dem der vil gøre det mere homemade, kan man formentlig rive frisk kokoskød med et måske mere saftigt resultat), masser af friske og tørrede krydderier mm. Opskriften lyder:

2,5 dl kokosmel
saft og skal af 1 lime
saft af 1 citron
4-5 store fed hvidløg
et bundt koriander
1 tsk. tørrede bukkehornsblade (jeg brugte karry, det smager lidt henad det samme)
3 store kviste frisk mynte
1 dl olivenolie (jeg brugte lidt mere for at få en mere “grødet” konsistens)
1 tsk. salt
2-3 friske chilier
2 dl gule rosiner

Halvdelen af kokosmelet, rosinerne, salt, olie og citrussaft køres igennem på foodprocessoren og blandes sammen med de øvrige ingredienser, der lige er blevet finthakket. Blandingen står derefter og trækker nogle timer (evt. kan det jo laves aftenen i forvejen) og så er der ellers lækkert krydret tilbehør til den grillede mad!

Koriander og mynte hakkes

Chili hakkes fint

Rosiner, kokos, limeskål, olie og salt blendes

De forskellige ingredienser blandes, den gullige masse er den blendede kokos med rosiner

Det færdige resultat

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomat linse suppe