Chartermiddag med Cofoco-imperiet

Hjemmelavet pasta


Af Emilie

Har til egen store ærgrelse aldrig prøvet at lave hjemmelavet pasta før – så det blev til et weekend projekt her sidste weekend under skybruddet i København. Grundet lidt logistiske udfordringer med arbejdstravlhed, fredagsbar og lignende nåede jeg dog ikke med til forberedelserne af selve dejen – havde til gengæld den luksus at dukke op direkte til det sjove arbejde fredag aften med at rulle og gøre ved. Eftersigende er det ret nemt med den dej – bare en masse æg og tipo 00 mel:) – og så lidt tid i film på køl. Tjek evt. Jamies version her

Her er vi i gang med rulleriet

Den fine pasta vendes let i mel og hænges op inden den koges. I modsætning til tør pasta, bliver frisk pasta hårdere af for lang tid i vandet, så det er om at være opmærksom og de skal ikke have meget mere end 3 minutter.

Jamie Oliver kom med inspirationen til pastaens tilbehør. Kammuslinger med chili, hvidløg, hvidvin og persille.

Mmm – kammuslinger halveres og steges på panden sammen med vin, chili og hvidløg – det koger lidt ind – og vendes så med pastaen, masser af persille og en ordentlig klat smør!

Og så var det ellers om at være hurtigt fremme med kameraet inden pasta og kammuslinger røg lige ned i løgnhalsen!

Som et sørgeligt PS til denne historie kan jeg berette, at eftersom valget af ovenstående opskrift havde bestået i at bladre alle mine Jamie kogebøger igennem og efterlade dem på mit spisebord foran et pivåbent vindue lørdag nat, har jeg nu en noget sørgelig og stadig sjask-gennemblødt samling Jamie-opskrifter – suk – noget af et tab for en madblogger!!

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chartermiddag med Cofoco-imperiet