Mmmmm - Bearnaise!

Pasta med parmesansauce, ærter og bacon

pasta parmesansauceAf Julie

Hvis man er lidt frisk kunne man ligefrem kalde dette for en pseudo-carbonara. F.eks. hvis man er en frisk æggeallergiker, som min søster. Æg er jo sådan set en af hovedingredienserne i en carbonara, men parmesanen i saucen giver alligevel lidt mindelser til den ægte vare.

Parmesansaucen stammer fra sommerfrikasséen – lav en halv portion af saucen og du er klar til denne supersimple pastaret. Jeg lavede den i sommerhuset til en hurtig frokost, da vi lige var hjemme og vende mellem to strandture (det var fandme – pardon my french – tider).

Til tre personer brugte jeg:

pasta penne (beregn ca. 100-125 g. pr. person, i hvert fald til en frokost)

en god håndfuld friskbælgede ærter (der kunne virkelig godt have været flere ærter i vores, så spar endelig ikke på dem! Dobbelt af den mængde du ser på billedet nedenfor ville nok have været passende)

3/4 af en pakke bacon i tern

Resterne af sommerfrikasséens parmesansauce

2 fed hvidløg

 

friskbælgede ærter

Sprød baconSæt vand over til pasta og varm langsomt saucen op/lav saucen.

Steg bacon sprødt sammen med hvidløget, der er skåret over et par gange. Når baconen er færdig kasseres hvidløget og baconen lægges på fedtsugende papir.

Når pastavandet koger, så giv ærterne en tur i vandet (husk at salte først!) – ikke mere end 20 sekunders tid, så skal de op igen. Brug en hulske. Mødet med kogende velsaltet vand forstærker ærternes smag og fremhæver sødmen.

pasta og sauceNår pastaen er færdig, hældes parmesansauce, bacon og ærter over og det hele røres sammen. Gem evt. lidt af pastavandet, som du kan spæde retten op med, hvis saucen ikke dækker tilstrækkeligt. Så undgår du at retten bliver for tør (vores blev lige det tørreste, men smagen fejlede ikke noget).

Kværn lidt peber over og top evt. af med lidt ekstra parmesan. Og kast dig så over sagerne! Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mmmmm - Bearnaise!