Laks - old school - roulade style

Restaurant Sletten

Af Emilie

For nogle uger siden da vejrguderne stadig havde valgt at strø lidt sommer over landet, gik turen mod Restaurant Sletten (tidligere Sletten Kro) i Sletten Havn i Humlebæk. Sletten er søster-restaurant til Formel B på Vesterbro og laver super lækker dansk-fransk mad med masser af fiskeretter. Jeg var på Sletten første gang for et års tid siden med min familie og blev med det samme vildt forelsket i det lille sted med overdækket glasveranda og fri udsigt over vandet – og selvfølgelig ikke mindst virkelig lækker mad. Konceptet er ret enkelt – små retter til 100 kr, store retter til 200 kroner og desserter igen til 100 kr – og så er der altid lidt dagens menu og en bøf béarnaise at vælge imellem.

Nå men her denne sommerdag for et par uger siden stod den i fiskenes tegn på Sletten – straks efter lidt lækkert brød og fransk smør i fin indpakning!
Fra de små retter fik vi prøvet både den ristede pighvar med spinat & sauce med hjertemuslinger og en omgang champagne gratineret kammusling med porrer & citron – nu må jeg jo indrømme, at jeg ikke er så god til rigtige muslinger – så mit valg var kammuslingerne – og det var helt fænomenalt godt, bløde og lækre, let smag af champagne og hyggelige porrer pakket ind i en slags oste/bechamel gratinering – mums! Pighvaren og hjertemuslingerne fik også rigtigt mange pæne ord med på vejen, så vellykket start på fiskefesten!
Derefter gik der helstegt rødtunge med grønne asparges & brunet smør i den for os begge – det var en ualmindeligt god og mør fisk (kalder man en fisk mør?!?, nå men det var den altså) og så med fine små nye danske kartofler on the side og riiiiigeligt smør!

Fisk før angrebet…
Fisk halvvejs inde i angrebet…
Mmmm – (smør)sauce og kartofler…
Vi var sådan lidt voksne og havde taget bilen til Sletten, så vi holdt den rimelig straight med et enkelt glas hvidvin hver – så vidt jeg husker var det en 2008 Riesling “Tradition”, Domaine Mitnacht Klack fra Alsace, og den var virkelig fin!

Så alt i alt – mine største og varmeste anbefalinger til Sletten – det er god mad, tophyggeligt og hele udflugten op langs strandvejen værd – især, hvis vejrguderne igen vælger at forbarme sig over os og kaste lidt solskin over landet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laks - old school - roulade style