Pavlova meets Eton Mess

Tomat linse suppe

Af Emilie

Var til en venindes fødselsdag her i går aftes – og formodentlig med en noget regnfuld vejrudsigt i mente, havde de lavet suppe til middag – og selvom solen heldigvis valgte at titte frem – smagte suppen ikke mindre godt! Det fik mig til at gå i arkiverne og finde denne gode suppe frem, som er både sund og god og ret mættende. Og så er de fleste ingredienser nogle, der ret ofte er til at finde i køkkenskabene, hvilket også gør den ret godt egnet som panik-ret, når der skal bikses aftensmad sammen på kort tid.

Opskriften er lige dele frit fra hukommelsen og kogebogen Suverænt Nemt

Til ca. 4 personer

1 løg
2 fed hvidløg
Lidt olivenolie
2 dåser hakke flåede tomater
2 dl røde linser
4 laurbærblade
1 spsk oregano
1 kanelstang
3 spsk sød chili sauce
5 dl. grøntsagsbouillon
1 dl. madlavningsfløde
Salt, peber, chilipulver

Topping: bredbladet persille og smuldret feta

Tilberedning:
Hak løg og hvidløg og steg dem klare i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt derefter krydderierne og svits hurtigt. Herefter tilsættes de flåede tomater, linserne og bouillonen. Kog op og lad suppen simre i ca. 30 minutter. Tilsæt fløden de sidste par minutter, blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pavlova meets Eton Mess