En aften på italiensk

Christels fremragende fiskefad


Af Emilie

Jeg fik denne ret første gang sidste efterår på en sommerhustur til Langeland med nogle af mine gamle studieveninder fra CBS (altså gamle, som I jeg har kendt dem i lang tid, vi er ikke rigtigt klar til at være gamle for alvor, på trods af, at vi tager på sommerhusture til Langeland…). Efter et forsøg på shoppingtur i Svendborg, hvor vi havde fået gaflet en masse gode rødspættefiletter og friske grøntsager med hjem til sommerhuset, gik min veninde Christel i køkkenet og gik i krig med en virkelig fin og enkel fiskeret fra hendes familie, jeg i mangel på fantasi bare vælger at kalde Christels fremragende fiskefad. Christel, hvis du læser det her og jeg har glemt et eller andet helt afgørende, så smid os en kommentar:)

Jeg er vist en meget klassisk dansker og egentlig ikke særlig god til at være kreativ når det kommer til fiskeretter, så det er altid ret fantatisk, når man kan blive inspireret af veninder til nye gode retter fra havet – hermed inspirationen givet videre.

Opskrift til ca. 4 personer:
4-6 rødspættefiletter
1/2 squash
1 stor porre
4-5 gulerødder
Hvidvin
1/2 l madlavningsfløde
Karry
Citron (saft og skal)
Persille
Smør

Tilbehør: brød eller ris

Tænd ovnen på ca. 175 grader. Start herefter med at gøre grøntsagerne klar – de skæres i små tern og stilles til side. Så hakkes en håndfuld persille og der rives lidt økocitronskal til fisken. Hvis tilbehøret falder på ris, er det her de begynder at gøres klar.Herefter gøres fisken klar – filetterne lægges på bagepapir og rulles til små “pakker”. Herpå lægges en lille klat smør, der presses lidt citronsaft henover og endelig drysses med persille-citron blandingen og lidt salt og peber.
Mens fisken lige står klar og venter lidt, går du i gang med saucen. Fisken skal have ca. 10 minutter i ovnen, så den skal bare smides i ovnen, når du er gået godt i gang med grøntsagerne og din ris er klar til at trække. Grøntsagerne steges møre i smør og drysses med en lille skefuld karry.

Når karryen er svitset sammen med grøntsagerne hældes et glas hvidvin eller to ved og koger lidt ind. Herefter hældes madlavningsfløde ved til saucen har en god cremet konsistens. Der smages til med lidt citronsaft, ekstra hvidvin, salt og peber. Saucen hældes i et fladt fad og fisken placeres ovenpå – drys evt. med resterne af citron-persille blandingen. Jeg havde fået lavet rigeligt sauce til, så det røg bare i en lille skål ved siden af fadet, så der kunne spædes op når ris og fisk manglede smovs.
Haps – så er det bare at stikke gaflen i den skønne og nemme fisk!

4 kommentarer

 • Ida

  Det ser godt nok lækkert ud. Rødspætte smager bare godt. Mums 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Ida – tak tak – roserne sendes direkte videre til Christel:) Og ja – rødspætte er en virkelig fin fisk – tips til andre gode retter med spætter modtages med kyshånd!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja Keller

  Jeg kan skrive under på, at Christels fiskeret er super duper. Flotte billeder af retten Emilie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   SÅ god – Anja, jeg synes vi skal lokke Christel til at lave den snart igen – jeg tager gerne kameraet med og dokumenterer det 😉

   Knus E

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En aften på italiensk