Deli-rapportage fra Vest(erbro)fronten

Cirkafrikassé med kylling, asparges og kartofler

cirkafrikassé med kylling og aspargesAf Julie

Jeg ved ikke helt om dette kvalificerer sig som en frikassé, derfor navnet cirkafrikassé. Uanset hvad den kaldes, så smager den ikke mindre end fantastisk. Der var i hvert fald utroligt glade miner rundt om bordet hos alle tre medspisere, hvilket varmede mit husmoderhjerte. Jeg elsker bare når man har udtænkt en ret, laver den lidt på slump, og det så bare fungerer. Inspireret af Stop Spild af Mad-mesteren Klidmoster.dk har jeg gemt alle aspargesender og skræller fra både hvide og grønne asparges, fra alle de asparges vi har spist os igennem i foråret/sommeren. Hvis du ikke har gået og frosset aspargesrester, så fortvivl ikke. Mon ikke den kan laves uden – selvfølgelig bliver aspargessmagen ikke så intens, men det skal nok smage godt alligevel.

Dette er en superdejlig mormorret, der ikke bliver for tung og heftig, men har en fin og sommerlig smag. Koger du aspargesender med kyllingen smager aspargesene superdelikat igennem hele retten. Aaahmenammenam.

Du skal bruge:

En kylling

Grønt til at koge med kyllingen: f.eks. porretoppe (dem fryser jeg også og tager op og smider direkte i gryden for smag), gulerødder, et par løg (jeg brugte bare løg og aspargesrester. Det var hvad jeg havde)

Gerne en masse aspargesender. Ellers bare enderne fra de asparges du bruger i retten.

Hele peberkorn

Salt

Asparges (1 bundt til at smide i retten til sidst)

Kartofler

Fløde (1 dl)

Persille (gerne en masse)

Maizenajævner

kylle i gryden

kylle i gryden med vand

Start med at koge kyllingen. Det kan også gøres dagen før. Smid lidt smagsgivere i form af  løg, gulerødder, persillestilkene, aspargesender m.m. i vandet. 20 peberkorn og en ordentlig slat salt skal også i. Dæk kyllingen med vand og sæt den over blusset.

Den skal have en lille times tid. Vend den evt. en eller to gange undervejs, hvis den har svært ved at holde sig under vandet. Tjek om kyllingen er færdig ved at se på køder, der hvor låret sidder fast på kroppen. Er kødet der fast og ikke længere lyserødt, så er den god.

Si væsken fra kylling og grønt. Smid det grønne ud, lad kyllingen køle. Smag på suppen. Kog den evt. lidt ind for at forstærke smage. Lad være med at salte før du har kogt den ind. Det er for svært at styre.

Kog kartoflerne. Pil kyllingen. Skær aspargesene i 3-4 stykker. Hak persillen.

sovsen boblerHæld fløden i suppen og jævn den med maizena jævner eller hvad du nu bruger. Den skal være sovset i det uden at være alt for tyk. Smag den til med salt og peber. Når kartoflerne er færdige, smides kyllingestykkerne i og varmes igennem. Aspargesstykkerne smides i sovsen også, de skal bare have et par minutter og stadig have sprødhed tilbage. Til sidst smides smides persillen i gryden.

Fra denne portion var vi 4 der spiste os mætte i sagerne – og så var der endda en fin rest tilbage til frokost.

Klar, parat, spis.

cirkafrikassé med kylling og aspargesOg så kan jeg altså ikke dy mig for at vise disse pornobilleder af Emilies supergode søde bløde cookies, som min veninde A og jeg lavede samme aften. Det er disse der dannede basis for mine LKCK-cookies – og ved sammenligningen kan man nok se, at limeversionen måske skulle have haft lidt mere væde i dejen for at flyde ud på den helt rigtige måde.

Er det ikke bare cookieporno af højeste karat?

cookiedrøm closeup

cookiedrøm

smeltet chokolade

5 kommentarer

  • Det er SMUKT 🙂 Lækker, lækker cirkafrikassé. Jeg kan også godt finde på at jævne med majsstivelse – det bliver så kraftigt med en smørbolle.

    Småkageporno, jo tak 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Malou
      Tak! Og tak for tippet med aspargesresterne – det var lige det, der gav prikken over i’et til retten. Ja jeg synes også det er et fint alternativ – det er nok en humørsag om det skal være det ene eller det andet.
      Småkageporno er totalt farvoritporno hos mig 😉

      Kh Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Mmmmmmm…… Der var den jo. Jeg savner den cirkafrikassé!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Superskøn mormormad og god udnyttelse af rester! Du og Klidmoster er for seje! Har lige sat links til jeres gode restemad i vores gruppe, så andre folk kan blive inspirerede fra jer:

    http://www.facebook.com/group.php?gid=21785928859&v=wall

    I er begge dygtige!

    KH
    Selina
    Stop Spild Af Mad

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Selina
      Tusind tak. Hvor dejligt – jeg øver mig virkelig i ikke at smide mad ud. Det bliver jo en god vane hen ad vejen. Tak for linket 🙂

      Kh Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Deli-rapportage fra Vest(erbro)fronten