Cirkafrikassé med kylling, asparges og kartofler
Jeg ved ikke helt om dette kvalificerer sig som en frikassé, derfor navnet cirkafrikassé. Uanset hvad den kaldes, så smager den ikke mindre end fantastisk. Der var i hvert fald utroligt glade miner rundt om bordet hos alle tre medspisere, hvilket varmede mit husmoderhjerte. Jeg elsker bare når man har udtænkt en ret, laver den lidt på slump, og det så bare fungerer. Inspireret af Stop Spild af Mad-mesteren Klidmoster.dk har jeg gemt alle aspargesender og skræller fra både hvide og grønne asparges, fra alle de asparges vi har spist os igennem i foråret/sommeren. Hvis du ikke har gået og frosset aspargesrester, så fortvivl ikke. Mon ikke den kan laves uden – selvfølgelig bliver aspargessmagen ikke så intens, men det skal nok smage godt alligevel.
Dette er en superdejlig mormorret, der ikke bliver for tung og heftig, men har en fin og sommerlig smag. Koger du aspargesender med kyllingen smager aspargesene superdelikat igennem hele retten. Aaahmenammenam.
Du skal bruge:
En kylling
Grønt til at koge med kyllingen: f.eks. porretoppe (dem fryser jeg også og tager op og smider direkte i gryden for smag), gulerødder, et par løg (jeg brugte bare løg og aspargesrester. Det var hvad jeg havde)
Gerne en masse aspargesender. Ellers bare enderne fra de asparges du bruger i retten.
Hele peberkorn
Salt
Asparges (1 bundt til at smide i retten til sidst)
Kartofler
Fløde (1 dl)
Persille (gerne en masse)
Maizenajævner
Start med at koge kyllingen. Det kan også gøres dagen før. Smid lidt smagsgivere i form af løg, gulerødder, persillestilkene, aspargesender m.m. i vandet. 20 peberkorn og en ordentlig slat salt skal også i. Dæk kyllingen med vand og sæt den over blusset.
Den skal have en lille times tid. Vend den evt. en eller to gange undervejs, hvis den har svært ved at holde sig under vandet. Tjek om kyllingen er færdig ved at se på køder, der hvor låret sidder fast på kroppen. Er kødet der fast og ikke længere lyserødt, så er den god.
Si væsken fra kylling og grønt. Smid det grønne ud, lad kyllingen køle. Smag på suppen. Kog den evt. lidt ind for at forstærke smage. Lad være med at salte før du har kogt den ind. Det er for svært at styre.
Kog kartoflerne. Pil kyllingen. Skær aspargesene i 3-4 stykker. Hak persillen.
Hæld fløden i suppen og jævn den med maizena jævner eller hvad du nu bruger. Den skal være sovset i det uden at være alt for tyk. Smag den til med salt og peber. Når kartoflerne er færdige, smides kyllingestykkerne i og varmes igennem. Aspargesstykkerne smides i sovsen også, de skal bare have et par minutter og stadig have sprødhed tilbage. Til sidst smides smides persillen i gryden.
Fra denne portion var vi 4 der spiste os mætte i sagerne – og så var der endda en fin rest tilbage til frokost.
Klar, parat, spis.
Og så kan jeg altså ikke dy mig for at vise disse pornobilleder af Emilies supergode søde bløde cookies, som min veninde A og jeg lavede samme aften. Det er disse der dannede basis for mine LKCK-cookies – og ved sammenligningen kan man nok se, at limeversionen måske skulle have haft lidt mere væde i dejen for at flyde ud på den helt rigtige måde.
Er det ikke bare cookieporno af højeste karat?
Det er SMUKT 🙂 Lækker, lækker cirkafrikassé. Jeg kan også godt finde på at jævne med majsstivelse – det bliver så kraftigt med en smørbolle.
Småkageporno, jo tak 😀