N som i nammenam!

El Bulli og Cofoco

tapasposer en masse

vaaand!Af Julie

Onsdag mødtes Emilie og jeg til et spændende madarrangement i Dagmar. Cofoco og Dagmar var gået sammen og havde arrangeret en visning af dokumentarfilmen “El Bulli – Cooking in progress” om restauranten El Bulli – El Bulli var en absolut toneangivende restaurant inden for molekylær gastronomi, som i mange år lå sikkert og stærkt som den bedste restaurant i verden – lige ind til vores egen Noma stjal titlen fra dem. El Bulli lukkede i sommer for at give plads til et kokkeakademi og gastronomisk laboratorium i stedet.

Måske derfor har chefkokken Ferran Adria åbnet dørene og ladet et filmhold følge en menus tilblivelse. El Bulli hold lukket et par måneder hvert år, hvor kokkene tog til restuarantens laboratorium i Barcelona og gik i gang med eksperimentere. Ud fra disse nye opdagelser skabes den nye menu så småt.

Det var virkelig en inspirerende oplevelse at være i køkkenet med Ferrans stab og der er masser af humor gemt i deres ellers meget alvorlige og strukturerede tilgang til mad. Det er virkelig et univers for sig selv, som man til tider har svært ved at forstå. Filmen bringer en lidt tættere på en forståelse af hvilke processer og tanker, der ligger bag den avancerede og legende mad på steder som El Bulli og Noma.

Og så var det altså lidt en fornøjelse at sidde i en sal propfyldt med mennesker, der syntes at sådan en seminørdet madfilm var lige så stort et hit som vi gjorde. Tror dog egentlig at filmen vil være interessant for mange andre en madnørder. Er sikker på, at alle der arbejder med kreative processer, vil kunne blive inspireret eller kunne nikke genkendende til kokkenes arbejde.

3 x tapas og vand

tapas med labels på

og tapas uden låg

desserten, min yndlingsMed i billetprisen på 125 kr. fik man en El Bulli-inspireret tapaspose og en lille Pellegrinovand fra Cofoco. Maden var aldeles ganske udmærket (især desserten, mmmh!), men ikke noget man bliver voldsomt mæt af  (det fremgår måske lidt af navnet tapas, men det var nok bare ønsketolkning fra vores side, at vi troede vi skulle have et kæmpemåltid). Emilie og jeg delte tre poser, da vores veninde A desværre havde lagt sig syg. Da filmen var færdig og vi havde kigget på mad i små to timer, var vi begge enige om, at en der måtte en rugbrødsmad til, når vi kom hjem 🙂

Sidder du og ærgrer dig over, at du ikke fik set filmen? Frygt ej: Dagmar og Cofoco har arrangeret endnu en filmvisning onsdag d. 7. september. Du kan købe en billet lige her på Dagmars hjemmeside.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

N som i nammenam!