Asiatisk posemad

Fisketaginen – et vaskeægte marrokansk wildcard

miniblæksprutte posttagine

udvalget hos fisketaginen

Af Julie

På vej hjem fra en hyggelig fødselsdagsfest for ikke længe side, kørte Emilie og jeg og snakkede om wildcard-restauranter – de der restauranter der ikke ser ud af noget eller som ligger et sted, hvor man ikke forventer at finde en god spiseoplevelse, men som overrasker positivt.

Lige netop sådan en restaurant har jeg fundet – og så i mit eget hood! Vi er gået forbi utallige gange og på trods af et beskedent ydre, er vi alligevel stoppet op. Og lige kigget lidt. Stedet specialiserer sig nemlig i noget, som jeg ikke har set mange andre steder i København: Marrokansk mad med fisk tilberedt i tagine som omdrejningspunkt.

Vi er midt i et større køkkenprojekt, og på endnu en af de dage hvor køkkenet ikke er visibelt, stod det klart. Fisketaginen måtte testes! Jeg er altid lidt nervøs for nye ukendte madsteder, der har med fisk – i sær rå fisk – at gøre. Men jeg mandede mig op – og tak for det!

Konceptet er rimeligt simpelt: du kan vælge en lille, mellem eller stor tagine, hvorefter du selv vælger indholdet, som vejes af, så det passer i taginen. Udvalget ligger frit fremme i køleboks, så du kan se på varerne, før de bliver tilberedt. Vi valgte laks, hele rejer og miniblæksprutter i en stor tagine til deling. Du kan også få dybstegt fisk og skaldyr. Også her går priserne på vægt. Der er et par forskellige slags tilbehør: auberginesalat, rødbedesalat og noget mixsalat. Derudover kan man få suppe, grilspyd og lidt andet. Til næsten alle retter følger tomatsauce, marinerede oliven og brød.

tomat,brød og oliven

aubergineret

den smukke udsigt fra vores bordUdover en stor tagine og følgeretterne bestilte vi en auberginesalat, som var en yderst smagfuld aubergine.. tja hvad skal man kalde det.. det var aubergine stegt med tomat og krydderier og var blødt og superlækkert, intenst i smagen. Taginen tager ca. 30 min. at lave, så vi sad og hyggede, mens vi fulgte med i Tomsgårdsvejens menneskelige trafik, der er præget af, at der ligger både en  moske og et ungdomshus lige om hjørnet.

tagine med laks, rejer og miniblæksprutter

tagine med laks, rejer og miniblæksprutter

Taginen blev sat på bordet og låget fjernet, så de duftende dampe stod om næserne på os. Udover det indhold vi selv havde valgt, var der tomater, peberfrugter og store skiver kartofler i. Det hele mørt som bare f*nden. Smagene havde møfles sig godt ind i hinanden og resultatet var en robust ret, der gjorde det rigtig godt.

Det viste sig at vi havde bestilt rigeligt og gik mætte og glade derfra. To mennesker, rigelig mad, 3 dåsecolaer, 210 kr. Det var svært at få armene ned over vores nye lokale spisested.

fritterede rejer, calamari og miniblæksprutter

fritteret miniblæksprutteEntusiasmen blev ikke mindre, da vi en anden køkkendag igen måtte have mad udefra. Clausen ringede og bestilte, sprang på cyklen og kom hjem med nedenstående: Friturestegte rejer, calamari og miniblæksprutter. Alt friskstegt og med lækker tynd og sprød dej.

Rejerne kunne spises med hoved og hele moletjavsen og det var et perfekt fedtet fastfoodmåltid. Bare på en helt anden måde, end jeg i hvert fald er vant til. Med det luftige durumbrød, oliven, tomatsauce og lidt ekstra mayo, var der ikke et øje tørt. Og igen: Billigt billigt billigt!

Jamen er der da slet ikke noget dårligt ved det sted, spørger du? Ikke et eneste lille men? Og jo. Det var der i hvert fald da vi spiste der for tredje gang inden for meget kort tid.. Vi glippede lige præcis deadlinen for at bestille sushi til udbringning en sen lørdag aften og var derfra ikke sene til at beslutte at vi måtte hente fisk hos Fisketaginen. Vi ringede og cyklede derhen en halv time senere som aftalt.. Der var rigtig mange mennesker. Den ellers så søde vært, hastede fortravlet rundt og havde altså ikke heelt styr på bestillingerne. Og så lurede vi, at de vist ikke har alt for mange blus ude i det lille køkken. Det endte med at vi ventede en lille time – EN TIME! – ekstra på vores mad. Jeg var skumrasende. 1 time tyvstjålet fra mine planer om at smelte sammen med sofaen, glad af fisk, chokolade i hånden og Breaking Bad på skærmen (se den – det er en serie!). Derfor blev jeg også nødt til at lade min ellers så positive anmeldelse strande midlertidigt for lige at se om jeg kom mig over de obskøne ventetider. Og det gjorde jeg altså. Det er NÆSTEN glemt og jeg glæder mig til at spise fisk og skaldyr fra Fisketaginen igen.

Du finder Fisketaginen på Tomsgårdsvej 32, 2400 Kbh. NV!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asiatisk posemad