Cirkafrikassé med kylling, asparges og kartofler

Gi’ mig kage!

De lettere brændte hindbærmuffins (min ovn har det med at fritte alting helt af - meget irriterende), men de smagte fremragende alligevel.

Af: Lise

Jeg eeeeeelsker kage! Og jeg har (desværre) ikke den der automatiske stopknap, hvor kvalmen gør, at man ikke overspiser (gid jeg havde nogen gange!). Nå, men jeg har nogle forskellige genganger-kager, som altid er et hit og som også er nemme at lave på en helt almindelig hverdag. En af disse er hindbærmuffins med crumble, som jeg lavede til madklubben med Emilie og vores veninder K og G i denne uge. Jeg har fundet opskriften på en amerikansk hjemmeside. Her er de godt nok med blåbær, men jeg synes personligt, at hindbær er sjovere, da der er mere syre i dem. Så here goes:

(8 muffins)

190 g mel
150 g sukker
Et drys salt
1 tsk. bagepulver
80 ml. olie (smagsneutralt, for guds skyld ikke olivenolie!)
1 æg
80 ml. mælk (jeg bruger kærnemælk)
150 g hindbær (eller andre bær/frugter – blåbær, solbær, rabarber, æbler – you name it)

Crumble:
100 g sukker
40 g mel
55 g smør
1-2 tsk. kanel

Til kagen mixes de våde og de tørre ingredienser hver for sig og piskes sammen, hvorefter hindbær vendes i.

Til crumblen smuldres ingredienserne sammen.

Først fyldes muffinsformene næsten helt op, hvorefter man med gavmild hånd smuldrer crumblen udover.

Bag dem i ovnen ved ca. 175 g. i 20-25 min. Og SÅ er der kage!

2 kommentarer

  • Ohh, lækker opskrift. Og jeg synes nu at dine muffins er pæne selvom de er lidt brændt på! Det er forresten sjov – den der type af muffinsforme du brugt synes jeg er de bedste. Kager og muffins smager altid lidt bedre i dem, end de almindelige som ikke er så hårde i det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cirkafrikassé med kylling, asparges og kartofler