På ønskelisten...

Skør madlejr

Som Emilie har fortalt, drog vi søndag til Refshaleøen for at kigge nærmere på Mad Foodcamp. Og hvor var vi glade for det. Det er altid dejligt at kunne nørde lidt mad og råvarer sammen med nogen, der er endnu større nørder (læs: meget mere vidende) end en selv.

Især var vi benovede over de mange forskellige sorter af både kartofler, løg, hvidløg og jordskokker, som vi så på campen. Noget man sjældent bliver præsenteret for i supermarkedet – ja faktisk kan det være meget svært at få lov til at få at vide hvad det er for en kartoffel man står med i hånden. Jeg håber virkelig, at det er en af de ting, der vil ændre sig de kommende år.

Anyways. Her får i et ordentligt læs billeder fra det dejlige initiativ:

øllegrød

øllegrød

Min debut ud i Øllegrød (i hvert fald hvad jeg kan huske – min mor mener nemlig noget andet, men jeg har altså ingen erindringer af at have indtaget den brune masse). Det smagte godt!

glade folk, telte og halmballer

Glade mennesker i skarpt trav, hamlballer, (mudder,) og telte. Sådan så der ud derude 🙂

Bybier

Superlokal honning fra Bybi – et socialt projekt, der producerer honning i byen. Det lød til at være et vældigt veltænkt og flot initiativ. Og man kunne smage forskel på Sundholm og Bella Centret! Du kan læse mere om dem her: http://bybi.dk/

ost fra naturmælk

Lækre lækre oste fra Naturmælk. Der var crowded ved smagsprøverne, kan jeg afsløre. Smagte bl.a. deres høost. Og har siden lært, at det betyder at koen har spist hø og ikke masseproduceret foder (ensilage). Det betyder IKKE at osten har ligget i hø, som jeg umiddelbart tænkte 🙂

bær

DANSKE hindbær og jordbær. Hvor var de dog hurtigt væk fra butikkerne. Den flinke mand, der passede boden, mente simpelthen at det var pga. en mindre høst i år grundet vejret. Kunne ikke kæmpe imod og forlod campen med to bakker jordbær og en bakke hindbær, som NÆSTEN overlevede turen til NV hele.

salater en masse

Salat er jo heller ikke bare salat. Det er vi da ved at forstå herhjemme. Og se hvor pæne de er!

jordskokker

Forskellige slags jordskokker anrettet i små kålskåle. Endnu en gang PÆNT! Naturen kan nogle tricks

skånsk samler

Skånsk samler holder foredrag mellem halmballer. Han var flink og fin, men kunne måske godt øve sig lidt i at holde foredrag 🙂

leg med grøntsager

Børn leger med grøntsager. Fattede aldrig helt hvad det gik ud på, andet end at de sikkert var spas og at grøntsagsrodet var meget dekorativt! Bemærk dog kniven midt på bordet. Håber der var nogle voksne, der holdt øje med alle barnefingrene..

ufo squash

En ufo squash! Det stod der altså på skiltet..!

bøgehatte

En venlig portion bøgehatte stegt i lidt olie med salt og peber. Himmerigsmundfuld!

sølvskeen for børn

Spottede sølvskeen i børneversion. Den skulle jo bare lige have været på dansk, ville jeg mene. Så kunne jeg godt være fristet til at opdrage på nogle søde børn med sådan en sag.

tang

Tang smager godt! Især når det er sprødt og knaser som dette. Det er næsten ligesom chips (NÆSTEN blev der sagt). Ville gerne have hørt lidt mere om hvor det kom fra osv., men der var en omgang seriøs tangverdens-networking i gang, så jeg endte med at droppe det. Sådan noget tør man altså ikke afbryde 🙂

tangis

Gik i stedet videre og faldt over denne: En tang-is! Vildt nok. Den smagte overraskende godt og en lille smule af tang og sødme. Emilies tømmermænd var vist ikke helt oppe og ringe over smagen, men jeg var faktisk positivt stemt. Isen stammede fra smuk lyserødlig tang:

rød tang

Nemlig den her.

pæn indpakning

Som det måske også fremgår af tillægsordene i dette indlæg, brugte Emilie og jeg meget tid på at syntes ting var pæne. Det gjaldt både råvarer og indpakning, som f.eks. denne.

tallerken med mad

Først helt til sidst fandt vi det sted man faktisk kunne købe mad. Her var vi dog forlængst blevet noget der lignede mætte, så jeg spurgte en venlig mand om jeg ikke måtte tage et billede af hans mad, når min mave nu ikke selv havde plads til noget. Maden så uhyre lækker ud – en smuk farvesymfoni. Herren var også ret overvældet selv.

citrongræs

Lige inden vi svingede os i sadlen og begav os hjem af tog jeg et billede af denne sag: frisk citrongræs i potte. Jeg skulle nok hellere have betalt og taget en med hjem, for nu sidder jeg lidt og fortryder, at vi ikke blev bedre venner..

Alt i alt nogle dejlige timer omgivet af skønne råvarer. Vi skal derud igen til næste år – og så vil vi altså også med til madsymposium, som foregik samtidig i et stort cirkustelt ved siden. Twitter var lige ved at koge over i begejstrede kokkes referater fra de spændende foredrag. Nåh.. næste år!!

2 kommentarer

  • Nujh, hvor kunne jeg godt have brugt nogle danske jordbær – dem nåede jeg godt nok ikke at få mange af i år! Jeg elsker forresten også, når mad er pænt – det giver bare lige dét ekstra 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja den pænhed der, den er jo et hit! Fatter ikke hvordan sæsonen for danske jordbær kunne være så begrænset i år. Det var altså i første halvdel af juli, at supermarkederne gik fra danske til kedelige belgiske/tyske/whatever-jeg-er-patriot-når-det-kommer-til-jordbær!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På ønskelisten...