Jeg er så forudsigelig..

Alletiders marinerede auberginesalat

færdig auberginesalat krydderiblandingen mikset

Af Julie

Denne opskrift stammer fra den italienske moppedreng ”Sølvskeen” – en bog med uendeligt mange lækre opskrifter. Særligt er mange af grøntsagsopskrifterne lækre og enkle, hvis man altså kan overskue, at man ikke kan se billeder af al maden. Man skal have altså have egen forestillingsevne i omdrejninger, for at vurdere om det er noget, man tror kunne være lækkert (Min erfaring er, at det meste ER lækkert, men der er altså også nogle opskrifter i, som er lidt for wierd for mig).

Denne er blevet en evig klassiker hos os – og med god grund. Den kan bruges som tilbehør til stort set alt! Auberginesalatens blanding af stegte auberginer, kapers, chili, hvidløg, mynte og god olivenolie resulterer i en eksplosiv smagsoplevelse, der har fedme fra olie og de stegte auberginer, et godt spark fra hvidløg og chili, syrlighed fra kapers og sødme og friskhed fra mynten (mynten er supervigtig i mine øjne – det er her salaten løfter sig).

Du kan servere retten som en del af et større tapasbord, som snack sammen med oliven, pølser og skinke, spis den til kød eller lægge et par skiver på en skinkemad, en avokadomad eller en tomatmad. Smager faktisk fantastisk til det meste, og så holder salaten sig frisk i en del dage (min. 5 dage, vil jeg mene), da den søbes godt i olie. Det eneste der sker, er at auberginerne bliver blødere som dagene går, men det gør bestemt ingenting.

Olien, der bliver til overs, smager lækkert over en salat, f.eks. en tomatsalat – den har masser af smag fra alle ingredienserne og bør bestemt ikke gå til spilde. Måske var det en idé at marinere eller pensle noget kød med den?

Du skal bruge:

600 g aubergine

1,5-2 dl olivenolie

1 frisk chili

3 fed hvidløg

1 spsk afdryppede kapers

10-20 blade frisk mynte – jeg synes den marrokanske er bedst her.

aubergineskiver på panden

krydderiblandingen

klar til sammenlægning

første lag auberginesalat

Skær auberginen i skiver på ca. ½ cm, læg dem i lag med godt med groft salt, gerne i en si eller et dørslag, og lad dem ligge en halv times tid.

Skyl auberginerne fri for salt og dup dem tørre.

Steg auberginerne i lidt olie på panden på begge sider indtil de har taget farve. Bare giv dem god varme.

Hak chili, hvidløg, kapers og mynte fint og blandes sammen, krydr med salt og peber.

Læg et lag aubergine i en skål eller en salatskål eller opbevaringsbox med låg til, hvis de skal gemmes. Drys godt med den hakkede krydderiblanding over og hæld olie over.

Fortsæt sådan lag for lag til alle auberginer, drys og olie er brugt.

Lad auberginesalaten trække i min. 6 timer.

færdig auberginesalat

Aaand you’re done! Det er en overskuelig proces og smagen er STOR!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er så forudsigelig..