Blomkål & muslinger – til under en hund, du!
Af Julie
Denne opskrift stammer fra Copenhagen Food bladet, som jeg investerede i i fredags. Der var mange gode sager i – og en ”midterplakat” af Thomas Rode Andersen i bar overkrop og en friskfanget fisk over skulderen. Det mindede mig om sådan nogle tyske blade som Bravo, som mine boybandelskende veninder købte i folkeskolen fordi der netop var sådan nogle plakater i midten. Jeg håber at der i dette tilfælde var noget humor involveret i beslutningen om plakaten – fra både bladets og kokkens side 🙂
Denne opskrift var en del af en serie med opskrifter til fire personer for under hundrede kroner. Vi var bare to, så jeg lavede lidt om på målene. Og prisen, ja den holdt sig under de hundrede. Hvis vi skulle have været fire, ville jeg måske have skruet lidt yderligere op for antallet af muslingerne..
Synes virkelig at retten var vellykket. Muslinger og blomkål går rigtig godt sammen med estragon. I opskriften blev der foreslået nogle sur/søde syltede ribs. Ikke lige noget vi havde i sommerhuset. Så jeg købte bare friske ribs og det fungerede perfekt.
Jeg skriver opskriften, som vi lavede den – tre kunne nok også blive mæt af den i denne version 🙂
Du skal bruge:
1 kg blåmuslinger
1 blomkålshovede med blade på
Frisk estragon
2 spsk hvidvinseddike
2,5 dl fløde
Et par håndfulde ribs – eller et andet syrligt indslag
2 æggeblommer
Server chips eller godt brød til
Gør sådan her!
Rens blåmuslingerne, kassér evt. døde eksemplarer
Tag bladene af blomkålen, rengør dem
Skær bladene af stilken og i mindre stykker. Skær stilkene HELT tyndt, jeg brugte en kartoffelskræller
Put blade og stilke i en bøtte med vand og isterninger. Det forvandler dem fra slaskede til supersprøde!
Smid blåmuslingerne i en gryde med hvidvinseddiken og damp løs til de er færdige
Stik estragonstilkene ind i blomkålshovedet og kog det helt i saltet vand. Pas på det ikke får for meget – det skal stadig have bid
Når muslingerne er færdige sies væsken ned i en gryde og koges ind til halvdelen
Pluk muslingerne ud af skallerne og kassér skallerne
Hæld fløden i saucen og kog ind til 50 procent igen
Pisk de to æggeblommer i saucen – den må ikke koge! Men skal stadig være varm for at saucen tykner. Pisk pisk pisk.
Arranger blomkål, lidt af den kogte estragon, de friske blade og stilke fra blomkålen, muslingerne og ribsene på en tallerken.
Hæld saucen over. Og færdig!
Lad være med at smide en masse sauce over med det samme – servér hellere en del af det i en opvarmet saucekande. Tjah eller bare i gryden, ik. Så kan man forsyne sig undervejs i stedet for at drukne de sprøde blomkålsblade i saucen fra start (som vi lige kom til. Hm!).
Mums det ser godt ud. Muslinger er jo så godt 🙂