Hej Verden!

Knæk!

det færdige knækbrød - tadaa

Af Julie

Ohøj peops. Må lige fortælle jer om min knækbrødsdebut, for hvor var det dog en succes. Jeg har egentlig aldrig overvejet at lave knækbrød selv. Har klaret mig fint med Wasa og en gang i mellem flottet mig med Urtekrams. Synes dog det at sidstnævnte er vældigt dyrt.

Min veninde H havde fortalt mig om sit fantastiske knækbrød, så jeg fik endelig taget mig sammen til at bede om opskriften. Siden da har jeg fortalt tre veninder om den opskrift, jeg skulle prøve (Hm. Det tyder vist på at jeg taler rimeligt meget om mad. Håber ikke mine venner synes jeg er for nederen. Hahah) og de kendte alle opskriften – præcis den samme. Så det er åbenbart knækbrødsopskriftEN  vi har gang i her. Vildt nok.

Måske – måske ikke – stammer den herfra. Det var i hvert fald det link jeg fik. Jeg har dog lavet en anelse om på opskriften. Både med tips fra den gode H og fra eget hoved. Bl.a. har jeg droppet bagepulveret, da jeg har fået midlertidigt forbud om at spise det. Jeg skal ikke kunne sige om de er tusind gange bedre, når man putter bagepulver i. Men jeg elsker det som det er og har kun fået ros for det.. Så jeg er glad nok.

Det er absolut supernemt og vil garantrisset tage kegler til et ostebord, som en before-snack osv. Så gå bare i gang med at imponere dine gæster.

Ingredienser: 

1 dl solsikkekerner

1 dl sesamfrø

1 dl havregryn

1 dl græskarkerner

1 dl hørfrø

2 tsk. salt

3,5 dl hvedemel (eller hvad du har/har lyst til. I denne omgang brugte jeg 1,5 dl hvede, 1 dl graham og 1 dl rug – fungerede perfekt!)

2 dl vand

1 dl olie

ubagt knæk rullet ud

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Rør hele moletjavsen sammen. Start evt. med at blande alle frø og gryn, så er det nemmere at sikre en jævn fordeling.

Del dejen op i to. Læg hver klump dej mellem to stykker bagepapir, der passer til din bageplade og rul så tyndt som muligt med en kagerulle. Forsøg at rul dejen ud så den bliver firkantet – den kommer nok til at fylde næsten hele bagepladen.

Smut bagepapir og brød over på en bageplade og fjern det øverste lag papir.

Skær dine knækbrød ud som du gerne vil have dem. Jeg lavede firkanter/noget der lignede kvadrater. Du behøver ikke at skære helt igennem. Bare du laver nogle spor, kan du fint knække dem fra hinanden bagefter.

Sæt knækbrødene ind og giv dem ca. 15-20 minutter. Hold godt øje med dem. Har du rullet dem tyndt, som jeg gjorde, går det lige pludselig stærkt. Mine blev en anelse branket i kanten.

Sætter du begge plader i ovnen på én gang – er det en god idé at bytte rundt på pladerne efter en 7-8 minutters tid.

Knækbrødene er færdige, når de er fint gyldne.

Tag dem ud og lad køle og knæk forsigtigt stykkerne fra hinanden.

det bagte knækbrød close up

det bagte knækbrød

knækbrød oppefra

knækbrød pakket

Opbevar dem i en lufttæt beholder. Har ikke testet holdbarhed og tror ikke jeg kommer til det.

De ryger lige ned i løgneren.

11 kommentarer

 • Jeps, det er knækbrødsopskriften – i hvert fald også den jeg bruger, som jeg også i sin tid har fået fra en veninde, som har fået det fra sin veninde… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Det er også den jeg bruger, så noget kunne godt tyde på, at det er bare er OPSKRIFTEN :b

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Xenia og Nadja. Hihi hvor er det sjovt. Ja, det er tydeligvis Danmarks opskrift på knækbrød. Men ok, det er da egentlig meget forståeligt, når nu det smager så dejligt. Håber der sidder nogle enkelte derude, der ikke har forsøgt sig med knækbrød før, ellers er det jo pure old news det her!
  God weekend til jer begge!
  -Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • H

  H er stolt af J! Eller mere af sig selv, fordi hun havde en opskrift, hun kunne give videre til mad-J. Haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha. Jeg er også vældigt stolt af dig – og glad for knækbrødsopskriften. Skal snart i gang med en ny omgang. Det går huuurtigt! Ses til frokost om lidt! Jaij! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse L

  En lille råd, hvis man synes det er lidt omstændigt både at bruge græskarkerne, solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø (eller det ikke lige er i skabet) kan man bare bruge en femkornsblanding, det er ganske fint 🙂 Og tak for rådet med melet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sisse
   Smart med femkornsblandingen, især hvis man ikke har nogle af sagerne i forvejen. Og ja, melmixet giver nok et lidt grovere brød. Og det kan jo være meget rart 🙂
   /Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det lækkert ud..
  http://migogmitvaegttab.wordpress.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Sørensen

  Jeg bruger som regel kun rugmel i mine knækbrød efter en opskrift, som ligner din. Jeg bruger Coops økologiske, men har også prøvet den fra Skærtoft Mølle, som også fungerer fint. Har eksperimenteret med at erstatte ½dl af melet med brændt maltmel. Det giver en god smag til knækbrødet.
  Mia Sørensen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Mia
   Tusind tak for tips. Hvor lyder det bare lækkert med brændt maltmel. Hvis du har et tip til hvor man får fat i sådan noget, må du meget gerne sige til. Jeg skal helt klart også prøve med rugmel! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej Verden!