Sommerhusweekend i madbilleder

Texmex taco soup!


Af Emilie

Da Lise og jeg for halvanden års tid siden tog den klassiske roadtrip til L.A., Las Vegas og San Francisco over nytår til 2010, boede vi hos Lises familie i L.A. – Lises familie er generelt nogle fantastiske madører og hendes faster og kusine forkælede os med super go’ mad, som vi prøvede at veje op for ved at medbringe danske julesmåkager og bage brunsviger, som eksildanskerne savnede vildt.

En af retterne der brændte sig fast, som jeg har lavet en del gange siden og som bare var vildt hyggelig, var den meget efterårsagtige taco soup. I bund og grund er det egentlig bare en fortyndet chili con carne, så det i stedet for en kødsauce bliver til en fyldig suppe. Det fantastiske ved retten er dog alle de gode toppings, der smides ovenpå – heriblandt creme fraiche, revet ost og knuste tortillachips. Det er alt det gode fra tex mex verdenen samlet i en ret – og minder faktisk lidt om at spise en taco – bare i semi-flydende form!

Der skal bruges:
500 gram hakket oksekød
1 dåse flåede tomater
2 hakkede løg
1 dåse kidney bønner
1 pakke tacokrydderi
1 lille glas taco sauce
1 stor dåse majs
3-4 dl vand
1/2 oksebouillonterning
Ketchup , salt og peber til at smage til med

Topping: tortillachips, creme fraiche, revet ost (blanding af cheddar og mozzerella), hakkede tomater og fintsnittede forårsløg


Løgene hakkes og svitses i olie i en mellemstor gryde. Svits til de er bløde og tilsæt hakket oksekød. Steg til det kødet er gennemstegt. Herefter er det i med tacopulveret, der røres, og bønnerne, tomaterne, taco saucen og den ekstra væske + bouillon tilsættes. Smag til med ketchup, salt og peber og lad det simre en lille halv times tid. Lige før servering tilsættes majs, der koges op – og så er der ellers klar til at blive serveret.


Tricket i serveringen er rækkefølgen af toppingen, som jeg faktisk ikke helt kan huske, men mindes det er noget med at smide creme fraichen og den revede ost i først, så osten kan smelte – herefter topper jeg op med tomater og forårsløg og til sidst knuses chipsene groft over suppen, så de er dejligt sprøde og knaser når der tages den første skefuld af suppen. Det kan virke lidt sært med chipsene, men det smager supergodt – og er bare ret hyggeligt med alle de forskellige ting, der skal smides i.


2 kommentarer

  • Kristina

    I’m so happy you all like it over there!!! I love your blog! Keep the good stuff coming! -Kristina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Thanks Kristina! We LIKE it so much – it’s quickly become one of my favorite feel-good fall dishes:) Emilie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerhusweekend i madbilleder