Beo wo bist du?

Ultimo august grønt

grønt i fad

Af Julie

Her sidst på måneden har der været lavvande i madkassen her på matriklen, men så er det jo heldigt, at man stadig har lidt forskelligt grønt liggende i køleren. Nød lærer som bekendt nøgen kvinde at spinde og det endte da også med at jeg fik kreeret en virkelig lækker kartoffelsalat.

fantastisk kartoffelsalat

Kartofler blev kogt, porrer snittet groft og stegt søde og bløde på panden i olie, gulerod og bladselleri blev snittet i bittesmå knasende firkanter og det hele blev overhældt af en smovset dressing lavet på tykmælk, citron, sennep, salt, peber og lidt fløde.

Den blev et mix af let og frisk i form af de rå og knasende minibidder af gulerod og selleri og samtidig fyldig og mættende på grund af kartofler, porrer og dressing. Den kunne jeg bestemt godt finde på at lave en anden dag – også uden lavvande i madbudgettet.

Til kartoffelsalaten fik vi en rå salat af bolchebeder, som bare havde fået en god olivenolie, citron, salt og peber over sig efter de var blevet snittet tyndt på mandolinen. Jeg købte den på MAD foodcamp og se lige hvor pæne de er:

bolchebeder

bolchebeder

bolchebede i modlys

 

Grøntsagsfadet øverst blev ikke helt så vellykket, som man kunne have håbet. Rødbederne var fantastiske, pastinakkerne var lidt tørre (?!) og porren var næsten blevet til porrechips, så overdone var den. Vi skulle nok have tænkt lidt over de forskellige tilberedningstider, men det gør vi så til næste gang 🙂 Til gengæld blev de spist til et par koteletter af skovgris fra Irma (købt for de absolut sidste madpenge) og nøj, de var gode og saftige. Ikke sidste gang, de bliver inviteret ind i mit køkken!

 

3 kommentarer

 • Hvor er de flotte de bolschebeder – og ja, jeg har også ærget mig mange gange over rodfrugter i fad.

  /Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, ikke. De er altså så fantastisk pæne. Og man får slet ikke røde fingre af dem 🙂
   Jeg troede virkelig at rodfrugter i fad var en sikker vinderret. Guess not. Men når det lykkes, så er det altså et hit!

   God weekend, Lise 🙂

   /Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De kan også blive købt i føtex 🙂 Der er de endda på køl! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beo wo bist du?