Spaghetti-søndag - the sequel

Black eyed peas – altså bønnerne ikke bandet


Af Emilie

I går stod den på endnu en omgang go’ efterårssuppe og hyggeaften med pigerne, og det kræver naturligvis lidt koordination. Lidt koordination betyder sådan cirka en 10-15 e-mails og sms’er Lise og jeg imellem – det er jo ikke en let sag, sådan noget suppe-koordinering. Planlægningen startede med en e-mail fra Lise, der lød noget i retning af: “Jeg tænker vi skal finde på noget med black eyed peas – altså bønnerne, ikke bandet! Vi kunne fx lave en klar suppe med kylling og bønner…”.

Det er ellers halvsvært at google black eyed peas uden at få bandet frem skal jeg hilse og sige!, så vi faldt hurtigt tilbage til nogle helt basic suppe ingredienser, man aldrig går helt galt i byen med – og som næsten også kvalificerer til at være sunde.

Lise startede suppe-herligheden med at koge en hel kylling godt igennem med en ordentlig omgang rosmarin og andet godt. Kyllingen var virkelig blevet dejligt mør og smagfuld af den lange kogetid. Og af kyllens kogevand var der heldigvis også blevet en herlig kyllingefond – ca 1-2 liters penge. Det kan være Lise kan lokkes til at supplere med en mere præcis fremgangsmåde en af dagene:)

Udover kylling og fond bestod suppen af:

Ca. 200 gram black eyed peas
4 hakkede gulerødder i små tern
2 porrer skåret i ringe
1 hakket løg
2 fed hakkede hvidløg
3 stængler bladselleri i små tern
Lidt ekstra væske (vand eller grøntsagsbouillon)
Salt og peber

Første step (udover kyllen) var udblødning af bønnerne. De fik en tur i vand i ca. 4 timer. Derefter blev de skyllet igennem i frisk vand i en si, hvorefter vi kogte dem med lidt salt i en lille halv times tid.

I en anden gryde stegte vi grøntsagerne i lidt olie (uden at svitse dem for meget). Efter en ca. fem minutter røg kylle-fonden i (og evt. den ekstra væske) – og suppen kogte videre en 10-15 minutter. Herefter fik suppen følgeskab af bønnerne og kyllingekødet.

Det hele fik et opkog, blev smagt til med salt og peber, og så var der ellers sund og nærende suppe klar til damerne. Som altid med sådan noget suppe, der indeholder en del smagsneutrale ingredienser, så trækker det rigeligt salt, så vær endelig ikke nærig med natriumkloriden. Man kunne også passende supplere med lidt flere krydderier eller noget chili-agtigt til at give suppen lidt mere bid – men dejlig og efterårsagtig var den i al fald helt af sig selv.2 kommentarer

  • Ej hvor ser den bare lækker ud, den vil jeg lave imorgen, elsker bare suppe! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fonden blev lavet ved at svitse et par løg, hvidløg og gulerødder samt porretoppe, derefter blev kyllingen brunet og så kom der vand på, til det dækkede samt salt, peberkorn og rosmarin. Det hele fik lov at stå og boble en times tid og – voila – det var færdige! Så skal suppen bare lidt sies og kyllingen pilles. Det er top simpelt at lave!:)
    Lise/GG

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti-søndag - the sequel