Eventyr og brombærlagkage

Eggs Florentine – på nordisk manér


Af Emilie

Sådan ca. hen af kl. 21-tiden i går aftes gik det op for mig, at jeg mere eller mindre havde alle ingredienser i huset til Eggs Florentine. Ikke at jeg har prøvet at lave det før, men til gengæld har jeg indtaget et pænt antal af Eggs Florentines mere svinede-søster, Eggs Benedict på Cafe Dyrehaven, siden jeg forelskede mig i konceptet efter en New York tur for et par år siden.

Faktisk har jeg heller aldrig forsøgt mig med pochering af æg, så det blev til lidt googling rundt omkring – bl.a. forbi Klidmosters udførlige pocherings guide – og med de gode pocheringstips i knolden gik jeg et par timer senere i seng og drømte om fine florentines til morgenmad.

Som drømt, så gjort! Hermed hovedingredienserne i Eggs Florentine:

Hollandaise sauce
Dampet spinat
Pocheret æg
English muffins

På trods af en hel bakke æggeblommer i køleskabet, blev hollandaisen altså den nemme løsning fra Knorr – kunne ikke overskue ene dame både at kaste mig ud i pochering OG hjemmelavet sauce. Til gengæld fik Knorrs hollandaise føleskab af riiiigeligt med smør, lidt hakket purløg og et squeez hvidvinseddike, og så skulle den jo bare lige akkurat varmes op mens æggene blev fikset.
Det nordiske indslag for mine Eggs Florentine var godt ristet rugbrød som bund i stedet for english muffins. Stærkt inspireret af Dyrehavens Benedicts, der tilsvarende bliver serveret på godt sprødt maltagtigt rugbrød.
Nå – men så til æggene. Jeg var kommet frem til at en fladbundet gryde var et godt valg til pochering. I gryden sættes vand og ca. 1 dl eddike over kog. Imens slåes ægget ud i en lille kop (og det er vist noget med at de helst skal være så friske som mulige de æg der – max en uge). Når vandet koger tilsættes lidt salt og der skrues ned så vandet simrer fint – det må ikke koge voldsomt, så går ægget eftersigende bananas.
På nuværende tidspunkt skal du have din sauce og spinat klar, så det er lunt og klar til servering. Det er også nu du med fordel kan smide dit brød på risteren.

For at ægget ikke trevler for meget skal du starte med at røre en lille hvirvelstrøm i midten af det kogende vand – med en gaffel eller lignende – heri hældes ægget forsigtigt i – du kan evt. hjælpe det med at samle sig lidt med en hulske. Efter 3 minutter er ægget færdigt og klar til servering. Tages op med en hulske – og så er det ellers bare at bygge retten op.

Ristet brød/Spinat/Æg/Hollandaise/Salt + groftkværnet peber!
8 kommentarer

 • Det ser virkelig lækkert ud.

  Jeg har aldrig givet mig i kast med pochering af et æg, men nu får jeg da virkelig lyst til at kaste mig ud i det 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er bare om at gå i krig:) – jeg er sikker på at mit æg kunne have været meget finere – men som et førstegangs forsøg er jeg ganske godt tilfreds, og det er jo en dejlig sund og mættende spise (hvis man liiige ser bort fra saucen;))

   Jeg hepper på dig!
   Emilie/G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Wow, det ser da spændende ud. Gad jeg godt at smage! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  FLOT EMILIE!!! Det vil jeg lave i morgen 🙂 Kh Stein

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smukt!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eventyr og brombærlagkage