Risotto i London

Eventyr og brombærlagkage

kig i posen

brombærrødefingre

færdig lagkage

Af Julie

For lidt tid siden gjorde vi et stop med F-linjen for at se om vi kunne finde nogle brombær – og bingo. De var der – der skulle bare lige ledes lidt ekstra. Men eventyr er heller ikke at kimse af og da vi stod på stationen igen var det med en fin posefuld brombær og røde fingre.

posefuld

De fine brombær fortjente nogle gode følgesvende, så jeg strøg i Irma og købte piskefløde, god Valhrona chokolade og lagkagebunde.

ingredienser

brombær, sukker, limeskal

brombær, sukker, limeskalBrombærrene blev vendt i limeskal og lidt sukker.

vanille under neglene

sukker og vanillestænger

Flødet blev blandet med vanillekornene fra en enkelt stang og pisket til skum.

Vanillestangen blev selvfølgelig most ned i et glas med rørsukker. Efter lid tid bliver det til vanillesukker. Smart.

valrhona

hakket chokolade

Chokoladen blev hakket groft.

under låget på lagkagen

Og så blev alle sagerne samlet mellem lagkagebundene: Bund, flødeskum, chokolade og brombær – repeat. Nåhja og så lidt dryppen med limesaft på bundene.

færdig lagkage - sidelansVanvittigt køn er den jo ikke – og første aften var den heller ikke en overvældende oplevelse. Smagen var fin, konsistensen en anelse tør. MEN da den havde stået natten over, var der sket ting og sager. Som det tit sker med lagkager, så blødes bundene op og smagene smelter sammen. Næsten magisk faktisk.

4 kommentarer

  • Så sidder man her kl. 9.30 og craver efter at sætte tænderne i din uimodståelige brombærlagkage… der er ikke noget bedre end når man selv har høstet lidt af råvarerne….

    PS. i får lidt linkeri fra min blog nu 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja det er måske lidt gakket timing, sådan at poste om kager søndag morgen, men ud skulle den jo 🙂
      Vil give dig helt ret i, at det gør al mad lidt bedre, hvis man selv har plukket eller fanget en del af den.
      Tak for link 🙂

      /Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow! (Det er det eneste jeg kan sige – fordi den ser så lækker ud!)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risotto i London