201!

Må jeg præsentere.. Direkte fra skovbunden: Trækantareller!

kantareller direkte fra skovbunden

Af Julie

For nylig kom Clausen hjem med en pose trækantareller importeret direkte fra skovbunden (NOTE: Hohoo altså. Her 10 dage efter fik jeg lige rettet en lille misforståelse. Jeg er tydeligvis ikke svampeekspert og hørte bare Clausen sige “trækantareller”, så jeg skrev glad og fro mit indlæg her om de dejlige trækantareller. Først nu ser Clausen mit blogindlæg og fortæller så, at det hedder TRAGTkantareller. Flot Julie. Anyways. Jeg lader det stå som det er, da jeg kan se, at der faktisk er en del, der søger på trækantareller (og gastro.dk har faktisk også en opskrift på trækantareller),men det hedder altså TRAGTkantareller. Tragt. Ikke træ. Who knew?). Han havde fået dem af en kollega, hvis forældre havde samlet noget ala 9 kilo. What! Men hurra for det – og fordi de havde lyst til at dele.

kantareller up close

rensede kantareller

Jeg fik det ærefulde hverv at gå i krig med penslen. Pensle pensle pensle al jord, fyrrenåle og andet jazz ud af lamellerne. Det tager en lille krigs tid, men man kan jo passende sidde og fantasere om svampenes møde med hvidvin og fløde for at underholde sig selv i mens.

Min drøm gik i opfyldelse og svampene blev introduceret til fløden og vinen på en brændende hed pande. Senere hookede de op med en god gammeldags hakkebøf, dampet savojkål og helbagte farvede gulerødder og pastinak.

hakkebøf, kantarelsauce, helbagte grøntsager

Sikke en efterårsaften af en mandag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

201!