En lille bid sensommer

Risotto i London

20111007-212812.jpg

Af: Lise

Jeg sidder i en penthouse lejlighed i London og har brugt aftenen på at kokkerere risotto – det er jo bare en fantastisk spise! Og det er som om, at når god mad indtages i fantastiske omgivelser, så bliver maden også en smule mere fantastisk:)

Risotto er også nemt, dog skal man være over det hele tiden og hygge om det. Men har man et godt glas vin og en god med-kok ved siden, så går det som en leg. Vi brugte følgende i aftenens risotto:

Et par løg
Et par fed hvidløg
1/2 kg risotto ris
4-5 dl hvidvin
Bouillon
Parmesan
Smør

Chorizo stegt på panden, hvor kammuslinger tilsidst tilsættes og steges med i 2-3 min.

Løg og hvidløg steges klare. Ris tilsættes. Hvidvin hældes ved. Kværn peber og salt i. Det koges helt ind. Bouillon tilsættes lidt ad gangen indtil risene er færdige (men stadig med bid). Sluk for blusset og hæld en god håndfuld revet parmesan i og en klat smør, lad det sætte sig og server med chorizo og kammuslinger på toppen (og med en sprød salat på siden og ekstra parmesan til de oste-glade). Enjoy!

2 kommentarer

  • Ai hvem der dog bare var i en penthouse i London!!!!!!!!!!!!!!! Lucky you 😉 Jeg laver mest risotto med svampe, hvidløg og persille. Men vil give dig ret: det er en totalt favoritspise and im lovin´it also!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, såvel som penthouse som London var fantastisk – flere af den slags ture!!:) Og det er også et stort hit med svamperisotto i min bog…mmm!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lille bid sensommer