Må jeg præsentere.. Direkte fra skovbunden: Trækantareller!

Svensk pølseret


Af Emilie

I mangel på flere danske klassikere at berette om, kommer her en svensk pendant – der måske slet ikke er svensk, men bare noget vi danskere har fundet på som svensk – nemlig den ultranemme og hyggelige svenske pølseret.

Til 2 sultne personer:
1 pakke gode pølser (ca. 5 stk)
2 løg
ca. 10 aspargeskartofler
1 dåse tomatpuré
2 tsk paprika
1 tsk karry
3 dl letmælk
1 dl fløde
Ketchup
Salt, peber og hakket purløg
Olie til stegning

Til servering – salat og godt rugbrød (kan med fordel ristes – det er vi i al fald store fans af i min familie)

Aspargeskartoflerne er første levende billede i tilberedningen. De smides i en gryde med lidt salt og sættes til at koge – ca. 20 minutter, hvorefter de overhældes med koldt vand og pilles. Imens kartofler koger, hakkes løg og pølser skæres i passende skiver. Start med at klare løget i lidt olie og tilsæt pølserne, steg en ca. 5 minutter. Tilsæt karry og paprika og svits. Så er det i med tomatpureen, fløde og mælk, og der røres godt rundt. Til sidst skæres kartoflerne i passende skiver og vendes i retten, der varmes igennem, og smages til med ketchup, godt med salt og peber og drysses med purløg. Nemmere kan det næsten ikke blive!

For at gøre det hele en anelse sundere, serverede jeg pølseretten med en salat bestående af hakkede tomater, agurk, grøn peber og avocado – et drys af purløget og en olie-eddike dressing – det var nu mest for samvittighedens skyld, men gav samtidig den lidt tunge ret en anelse friskhed, der klædte den fint.

2 kommentarer

 • Årh det er længe siden, jeg har fået det! Totalt hyggemad som ikke skal undervurderes 🙂
  KH Maiken

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej du har helt ret Maiken – svensk pølseret må endelig ikke undervurderes – det er SÅ hyggeligt:)

   Kh Emilie G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Må jeg præsentere.. Direkte fra skovbunden: Trækantareller!