RETRO REJER
De skønne kæber fra sommerhusmiddagen blev indledt af en herlig omgang retro rejer i form af 80’er klassikeren rejecocktails. Der er ikke så meget andet at sige end at den stadig holder (måske primært fordi det emmer lang væk af barndomsnostalgi), men når det så er sagt, så er kombinationen af rejer, sprød salat, thousand island, dild und so weitere en virkelig rar start på en mere heavy middag.
Vores rejecocktails til seks personer blev bikset sammen af:
- 2 poser black tiger prawns, optøede, pillede og stegt i chili og citronskal
- 1 mini romaine salat, hakket i fine strimler
- 2 avocadoer, hakket i grove tern
- 1 bdt grønne asparges, let dampede og snittede i fine stykker
- 1 bdt dild – grofthakket
- citronbåde
Rejecocktailen blev suppleret af hjemmelavet thousand island lavet på:
- 1 bøtte creme fraiche 18 %
- 2 spsk mayo
- 1 lille dåse tomatpuré
- 2-3 spsk ketchup
- 2 spsk worchestershire sauce
- 2 fed hakkede hvidløg
- Salt, peber, sukker, tabasco og paprika til at smage til med
Selve rejecocktailen bygges op af de forskellige ingredienser – lag på lag, så den ender med at så sådan her ud:
Til dressingen bikses alle ingredienser sammen – og wupti, så er der en meget fotogen og let forret klar!
Rejecocktail er en klar klassiker, har dog ikke tænkt at man kunne bruge rejer på denne måde.
Plejer at hoppe på klassikerne fra Royal Greenland.
Men har da lige fået en idé til nytårsmenuen her 🙂