SOMMERHUSBOLLER
Både Lise og jeg elsker at bage brød og boller – vi er bare udfordret af den lidt ærgerlige tilstand at begge vore ovne ikke rigtig er indforstået med at være gearet til brødbagning. Eller måske især min ovn. Min ovn er nemlig usandsynlig sløv og Lises er usandsynlig effektiv (sådan farligt tæt på at fritte al ting af effektivt – særligt kager!).
Så når vi drager i sommerhus er det derfor med største fornøjelse at vi hver aften gør klar til morgenens boller, da ovnen der er en nyere IKEA model, der er god svensk og pålidelig.
Sidste gang vi besøgte sommerhytten stod den på fine hvedeboller af Meyers økologiske hvedemel.
Vores fremgangsmåde er rimelig meget den samme fra gang til gang. Lidt gær (ca. på størrelse med en halvstor ært), vand – et sted mellem 5 – 7 dl er et meget godt bud. En god stor skefuld salt, og så bare ellers mel til dejen er god, elastisk og grødagtig. Og så ellers bare 12 timer på køl.
Ovnen startes på 250 grader – og når den er fullblown varm, smides bollerne – klattet godt ud på bagepladen i ovnen – til ca. 15 minutters bagning – eller indtil bollerne er gode og sprøde og lyder hule når de bankes i bunden.
De ser sku gode ude… kunne være man skulle prøve sig frem med sådan en gang 😉