Nyt yndlingssurmælksprodukt

WOK – THE AMERICAN WAY

Thai biks - closeupJeg har for nylig forelsket mig head over heels i bloggen – The pioneer woman cooks. Bloggen i sig selv er et mærkeligt amerikansk sammensurium af husmoder-tricks, men opskrifterne er helt fantastiske. Der er ikke mange af dem, der ikke indeholder store mængder smør og fuldfed fløde, og især varianterne af Mac n’ cheese tænker jeg må prøves en af dagene. Sært nok har der også sneget sig et par ikke særlig amerikanske wok-opskrifter ind under kategorien Cowgirl Food. Jeg har allerede testet den ene – Beef with peppers to gange – og den kan anbefales på det varmeste!

Hermed min lettere varierede udgave til ca. 3-4 personer:

 • Ca. 4 oksesteaks eller skinkeschnitzler skåret i fine fine strimler
 • 1,2 dl soya sauce – brug gerne en light version, hvis du kan finde det
 • 3 spsk. Sherry
 • 2 spsk. brun farin
 • 2 spsk. majsstivelse
 • 1 spsk. hakket frisk ingefær
 • 2 fed hvidløg, finthakket
 • 1 tsk rød chili pasta – jeg brugte en soy bean chilipasta tingest fra køleren
 • 2 spsk. smagsneutral olie
 • 2 løg – tyndskåret
 • 2-3 røde pebre, skåret i halve ringe
 • 1 hakket rød chili
 • Hakket koriander til pynt
 • Ris- eller ægnudler tilpasset mængden af spisende. Jeg brugte to runde “portioner” ægnudler fra en Blue Dragon pakke, der stod og gemte sig i skabet

Light soya sauce

Marinade

Kødet marinererStart med at bland din marinade. Dvs. rør soya, sherry, brun farin, majsstivelse, chilipasta, ingefær og hvidløg sammen. I med kødet og blandt godt. Snit derefter løg og rødløg og sæt gang i din wok eller store pande. I med olien, og steg først løgene.

løg og pebreTricket er høj varme, så løgene hurtigt tager farve uden at blive for bløde. Når løgene er færdige skal de over på en tallerken og hygge sig. Derefter skal pebrene have samme tur. Steg dem evt. af et par omgange, så de ikke koger rundt på panden, men bliver gode og sprøde. Mens grøntsagerne står og venter, får kødet samme tur. Det fikses op af marinaden og steges af ca. 3 omgange, så det ligesom løg og pebre bliver godt og sprødt. Her skal det dog lige nævnes at pga. majsstivelsen, så brænder kød-herligheden nemt på – en teflonagtig pande, er derfor klart at foretrække.

Det stegte kødImens der er gang i stegningen sættes vand over til nudlerne. Når den næstsidste sending kød smides på panden, lægges nudlerne i vandet. Der slukkes for varmen og de trækker i ca. 3 minutter.

Til sidst røres hele herligheden sammen, kød, løg og pebre – suppler med resten af marinaden og i med de drænede nudler. Pynt med den fintsnittede chili og korianderen.

Chili og koriander

Thai biks i wokDet er altså virkelig godt! Der er noget med majsstivelse tricket, der gør retten rigtig fin og cremet uden at det bliver for fedt – og så er kombien af ingefær, hvidløg, chili og koriander et dejligt smagshit. En lille tilføjelse, der også kan anbefales er, at smide lidt hjemmefritterede løg over retten til allersidst – det er sådan meget asiatisk og meget dansk på én og samme tid.

Thai biks - closeup

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt yndlingssurmælksprodukt