HVERDAGSTÆRTE
For et par mandage siden stod den på denne rare tærte, der blev en rigtig restefest fra søndagens ovnstegte kylling og hvad køleskabet ellers gemte. Og det er jo egentlig det fine ved tærter, der er ikke meget, der ikke kan hældes i – og når først tærten er i ovnen, passer den jo sig selv lige indtil spisetid!
Tærtedejen blev den nemme nemme løsning fra Maizena – december-mandage er simpelthen for hårde til at bakse med egen mørdej.
Fyldet bestod af:
- 5 æg
- 2,5 dl madlavningsfløde
- En rest kogt kylling – ca. en god stor håndfuld
- 100 gram bacon i tern
- 2 porrer
- 1 bakke champignoner
- Revet mozzerellaost
- Salt og peber
Start med at fiks tærtedejen efter Maizenas anvisning – det er jo virkelig nemt! Rul dejen til en fin kugle og lad den stå, mens fyldet gøres klar. Æg og fløde røres sammen og krydres med salt og peber.
Champignonerne renses og skæres i kvarte. Kyllingeresterne rives i små stykker og porrerne snittes i fine ringe og svitset på panden sammen med baconen.
Efter porrer og bacon er det svampenes tur – de skal også ha en tur på panden med lidt salt og peber. evt. lidt timian indtil de er blevet gode og brune og skrumpet lidt.
Ingen kommentarer endnu