GRØNKÅLSDELLER MED CITRONSKAL

HVERDAGSTÆRTE

PhotobucketFor et par mandage siden stod den på denne rare tærte, der blev en rigtig restefest fra søndagens ovnstegte kylling og hvad køleskabet ellers gemte. Og det er jo egentlig det fine ved tærter, der er ikke meget, der ikke kan hældes i – og når først tærten er i ovnen, passer den jo sig selv lige indtil spisetid!

Tærtedejen blev den nemme nemme løsning fra Maizena – december-mandage er simpelthen for hårde til at bakse med egen mørdej.

Fyldet bestod af:

  • 5 æg
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • En rest kogt kylling – ca. en god stor håndfuld
  • 100 gram bacon i tern
  • 2 porrer
  • 1 bakke champignoner
  • Revet mozzerellaost
  • Salt og peber

Start med at fiks tærtedejen efter Maizenas anvisning – det er jo virkelig nemt! Rul dejen til en fin kugle og lad den stå, mens fyldet gøres klar. Æg og fløde røres sammen og krydres med salt og peber.

Photobucket
PhotobucketChampignonerne renses og skæres i kvarte. Kyllingeresterne rives i små stykker og porrerne snittes i fine ringe og svitset på panden sammen med baconen.

PhotobucketPhotobucketEfter porrer og bacon er det svampenes tur – de skal også ha en tur på panden med lidt salt og peber. evt. lidt timian indtil de er blevet gode og brune og skrumpet lidt.

PhotobucketTænd ovnen på 200 grader og så er du klar til at bygge tærte. Fordel skiftevis kylling, porrer/bacon og svampe på tærtebunden, hæld lidt fløde-æggeblanding over og fordel sidste omgang af fyldet. Gentag processen og slut af med den revne ost.

PhotobucketPhotobucketInd i den varme ovn – ca. 40 minutter – og så er der serveret!

Photobucket

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GRØNKÅLSDELLER MED CITRONSKAL