HVAD DU ØNSKER SKAL DU FÅ...

JULENS KAGER

PhotobucketOk, det er måske liiige på falderebet med det her indlæg, men billederne lå så fint og bad om at blive brugt, så tænkte at jeg måtte benytte lejligheden mens kalenderen stadig siger december til at dele lidt julesmåkager med jer (ovenstående var desserten til arbejdets julefrokost – Mmmm)..

Et hit denne jul har været Annes marcipan-specier – eller håkonssmåkager, som de vist også hedder. Jeg synes i virkeligheden ikke de er særlig julede, og det må så retfærdiggøre at de ser dagens lyd her efter juleaften. Der er ikke grund til at gengive Annes udførlige opskrift her – så jeg vil nøjes med at illustrere processen med et par billeder og opfordre alle til at sætte dem på småkage-repetoiret hurtigst muligt!

Photobucket

Photobucket

PhotobucketHos min mor tidligere på vinteren havde vi gang i disse fine småkager – en herlig og lidt friskere version af jødekager, særligt takket være den gode topping af kandiseret syltet appelsin og citronskal.

PhotobucketOpskriften kan I læse her (vi erstattede pomerans-skallen med kandiseret citron og appelsinskal og margarinen med smør (ultravigtigt!! – Jeg forsøgte efterfølgende med margarine, det var noget værre rod!!)):

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

3 kommentarer

 • Mums.. De øverste cupcakes ligner mistænkelig meget Agnes 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kit

  Yum! Elsker Håkonskager – det er min families juletradion. Vi plejer bare at brugte 2x marcipan, for så bliver det virkelig gode (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Mmm – kunne også kun forestille mig at de blev bedre af mere marcipan – det må prøves næste gang 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVAD DU ØNSKER SKAL DU FÅ...