RESTAURANT KRONBORG

KRANSEKAGE OG FORKØLELSE

PhotobucketEr siden sidst blevet den heldige indehaver af en solid vinter forkølelse – ØV! Virkelig dårlig timing med nytårsaften lige om hjørnet  – a ka i morgen – HJÆLP! Nå men altså, har derfor dømt mig selv til en hel laaang dag og aften i sofaen, og håber jeg kan tage den værste sygdom i optrækket, så jeg er klar til fest i morgen (skal bare være klar!). Er nemlig i den herlige og heldige situation, at jeg ikke kun skal fejre nytår i morgen, men samtidig skal fejre en god venindes 30 års fødselsdag. I den anledning har jeg kastet mig ud i kransekagen til aftenen, og tænkte det var en særdeles god lejlighed til at teste lidt flere af min nye KitchenAids egenskaber.

I får derfor part one i kransekage forberedelserne. Resten følger i morgen! Jeg er tyet til Fru. Blomsterbergs opskrift – og den skal ganske passende i gang dagen før (eller minimum 2 timer før den skal bruges), så hvis der er nogle, der læser med her til aften og endnu ikke er gået i gang – så er det ud i køkkenet med det samme;)

Til ca. 25-30 personer skal du bruge:

 • 1 kg ren rå marcipan
 • 300 gram flormelis
 • 80 gram past. æggehvider

Jeg skar marcipanen i tern og smed det i røreskålen sammen med flormelisen. Med maskine starter du med at blande de to ingredienser sammen til det ligner noget fnullerværk. Herefter er du klar til æggehviderne, der hældes i lidt af gangen (uden maskine er det bare at gå i gang med ælteriet ved håndkraft) til du har en ensartet og sammenhængende dej.

PhotobucketMaskinen brokkede sig lidt til at starte med, men efter lidt kørsel på lav-medium hastighed gik det helt ok. Dejen blev en anelse til den klistrede side, så tilføjede lidt mere flormelis og smed herligheden i en plastikpose, hvor jeg kunne samle det til en sammenhængende kugle. Kuglen blev fladmast og ligger nu i køleskabet og hygger sig til i morgen!

PhotobucketStay tuned for next steps!!

PS: Vil du læse forud, så kan hele Blomsterbergs opskrift findes på DR’s hjemmeside

 

1 kommentar

 • Mai

  God bedring.

  Denne opskrift ser spændende ud og jeg vil kaste mig ud i hjemmebag og gemme den købte som back up 😉

  Godt nytår

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RESTAURANT KRONBORG