LONDON CALLING!

NIKO’S FRISTELSER

Photobucket
Min kollega N havde den anden dag hjemmebagte småkager med på arbejde. Han havde talt om dem hele ugen, så jeg var ved at være godt nysgerrig på dem! Småkagen er en helt klassisk specie, men N har eksperimenteret med forskellige smagssammensætninger såsom lakrids/hindbær og tranebær/hvid chokolade. Begge kombinationer var fremragende! Jeg valgte at lade mig inspirere af begge kombinationer og puttede tranebær, hvid chokolade og lakrids i. De er uhyre simple at lave og bliver smørsprøde og dejlige!

Dejen består af:
250 g smør
350 g mel
250 g sukker
Vanilje
1 æg

Først smuldres mel og smør sammen, hvorefter de andre ingredienser tilsættes og det hele samles med ægget. Udover grunddejen tilsatte jeg:
En god håndfuld tørrede tranebær – hakkede
80 g hvid chokolade – hakket
1 stor spsk. lakridspulver (jeg havde kun lakridsrodspulver, og det er ikke helt ligeså sjovt som det lavet af lakridsekstrakt, så jeg blendede en rålakridsstang – det er helt sikkert nemmere og mindre svinende at købe det færdigt!)

Dejen deles i to og rulles ud i pølser a la nedenstående og skal så på køl ca. 30 min, hvorefter de skæres ud, placeres på en bageplade og bages ved 175 grader i ca. 12-15 min.

 

Photobucket

Photobucket

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LONDON CALLING!