JULENS KAGER

RESTAURANT KRONBORG

PhotobucketDa vi kort før jul skulle sige pænt farvel og go’ jul til hinanden på arbejdet, gik turen til Restaurant Kronborg på Brolæggerstræde. En klassiker i det københavnske smørrebrødsmiljø (min kollega kunne fx berette at hendes morfar havde frekventeret stedet i sin ungdom:)), men med nye kræfter i køkken og på gulvet.

Traditionen tro gik vi all-in på det store julebord – andet ville jo også være blasfemi i denne måned! Og all-in, betyder virkelig all-in. Der var RIGTIG mange retter – men heldigvis i meget afmålte anretninger, så man ikke gik madkold undervejs.

Særligt skal fiskeretterne fremhæves. De var virkelig gode og veltillavede. Af higlights kan nævnes:

  • Super sild – en omgang stegt, en almindelig og en fin julet version
  • Fine rugpanerede (og sprøde!) fiskefiletter
  • Dejlig rimmet laks

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Dernæst stod den på kødretterne. Her fik vi virkelig virkelig god sprødstegt æbleflæsk (der vist forsvandt fra tallerkenerne, før jeg fik kameraet frem)
Og så et fad med alt det andet (og der var meget!) Ribbensteg, and, skinke, grønlangkål og alt det fine tilbehør.

Photobucket

Til at slutte af med fik vi en dejlig kirsebærvin fra Frederiksdal  Gods på Lolland. Anne au chocolat har fornylig skrevet mere om de gode vine fra godset her

Nu var jeg jo i den heldige situation ikke at skulle betale for julefrokost-herlighederne, men smugkiggede lidt på frokostkortet og priserne så særdeles rimelige ud, især taget i betragtning af at de enkelte portioner på nabobordene så ualmindeligt velvoksne ud. Vil gætte at man som (næsten) fuldvoksen dame nok ikke kan spise mere end én-to retter.

PhotobucketJulemånedens travlhed fornægtede sig ikke på Restaurant Kronborg denne dag. Betjeningen var der ikke noget at udsætte på, men der var usandsynligt mange gæster (de fleste lettere højrøstede) og temmelig lunt på stedet.

Så tænker at Kronborg vil gøre sig godt her i de kommende kolde vintermåneder efter en rask travetur på Strøget eller Strædet, hvor der formentligt er mere roligt, og man i de fine gamle stuer kan nyde en dansk frokostklassiker. Spottede fx at de havde kartoffelmadder, hønsesalat og friturestegt camenbert på menuen. Dejlige sager, som jeg lidt har en 80’er-fetish for. Tror måske at camenberten skal afprøves her i løbet af januar:)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULENS KAGER