KAN DU GÆTTE HVAD DET HER ER?

BILLIGE OG SUNDE SNACKS

Photobucket

Photobucket

I søndags før jeg skulle til Spaghetti-søndag hos Emilie (indlæg coming up!), nåede jeg lige at lave disse små lækre snacks, som jeg fandt hos vores nye bloggerkolleger.

Jeg spiser ikke sukker pt. og leder derfor med lys og lygte efter lækre sager, som ikke indeholder sukker, men smager lidt sådan (og jojo jeg ved godt at der er frugtsukker i æbler, men lidt af det må jeg gerne få ?).

Da jeg så disse var jeg klar over, at jeg måtte lave dem asap. Jeg har tidligere spist en del tørrede æbleringe/æblechips fra køb, men som med så meget andet er der selvfølgelig tilsat både det ene og andet for holdbarhed m.m. Her får du den rene vare og det har altså sin charme, at man ved lige præcis, hvad der er i det, man spiser.

Photobucket

Jeg gjorde præcis som Christina sagde her, men skriver også her, hvad jeg gjorde.

Æblerne udkernede jeg med en æbleudkerner og blev derefter skåret i tynde skiver på mandolinjernet. Fordelen ved at bruge et mandolinjern er, at alle skiverne bliver samme tykkelse. Men har du ikke et mandolinjern, så går det nok også – måske bliver nogle af ringene så mere crispy end andre, men det kan jo ikke være så skidt. Det samme med udkerneren – har du ikke en, kan du vælge blot lave æbleringene med huset i (kernerne piller du bare ud). Ellers kan du skære kernehuset ud af skiverne med en kniv.

Ovnen varmes op til 70 grader, æbleringene lægges ved siden af hinanden på en bageplade med bagepapir og drysses med kanel.

Jeg brugte ca. 4 æbler og det passede fint med to bageplader.

Når æbleringene har fået to timer, tages de ud af ovnen og lægges over på en bagerist eller hænges op på snor el.lign.

Lad æbleringene ligge/hænge til tørre natten over, så er det tørret helt ud og er blevet dejligt seje. Christina foreslår, at du giver ringene 4 timer, hvis du gerne vil have dem knasende i stedet for seje.

Photobucket

Photobucket

Æbleringene puttes på glas og så er der ellers snacks til alle! Hvis man ikke må spise sukker er det altså guld værd, at have sådan nogle på lager. Et par ringe kan hurtigt dulme de værste abstinenser ?

11 kommentarer

 • hold da fest et par æblejul der… Hvordan kan det være du ikke spiser sukker? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Hottie
   Jeg går hos en kinesisk akupunktør, som har sat mig på en Candidakur – candida er en svamp i tarmsystemet, der helst ikke må tage overhånd. Men det har den altså gjort hos mig. Så den står på minus sukker og derudover ingen gær, ost og svampe. Håber det var svar nok 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Julie.
   Ah, jeg havde godt tænkt det kunne være derfor. Har også selv været igennem sådan en omgang via en kinesiolog og det var virkelig strengt, men på den anden side kunne jeg slet ikke spise noget uden at det blev virkelig ubehageligt bagefter. Så var på en ekstremt skrap kur i 14 dage – og det hjalp! Rigtig meget held og lykke så, jeg kender godt den der sukkercraving… 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Hottie
   Det lyder spændende. 14 dage lyder jo som ingenting, synes jeg. Jeg har været i gang i noget længere tid – dels fordi min candida åbenbart er særligt standhaftig, dels fordi jeg nok har været lidt god til at holde pauser (en del ferier, hvor det virkede dumt at være på kur og så noget juletid og sådan 🙂 ). Meen nu forsøger jeg igen og er ekstra standhaftig denne gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvis jeg skal være ærlig, var det nok også nærmere 1½ måned. Men de 14 dage til sidst på var de allerhårdeste, fordi jeg åd en masse tilskud fra den der kineser-moster. I en måned op til spiste jeg ikke brød eller sukker. Og derefter ingenting af NOGET…
   Jo, jeg måtte spise fisk, grøntsager, kogt kylling og havregrød + 60 dråber koldpresset hvidløg hver dag – og så lidt mandler. Det gav pote! Jeg tabte mig 10 kg på den tid og fik saftsusme den der svamp af vejen. (godt hjulpet på vej af et hårdt, manuelt arbejde samtidig).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser super lækkert ud! Men lidt ærgeligt, at det tager så laaang tid før man kan gå i gang med at spise dem! 🙂 Men det skal da prøves…

  http://quih.wordpress.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja, du må finde tålmodigheden frem 🙂
   Til gengæld er de altså værd at vente på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for dén piger!
  Flotte billeder og flotte snacks 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Det er da helt sikkert mig der takker. De er super gode! Troede faktisk man skulle have en dehydrator, for at lave sådan nogle labre snacks – det var godt at du fik reddet mig ud af den misforståelse! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser super lækkert ud, det skal så meget prøves!! Jeg prøver at komme mig over julens sukkerafhængighed (og det kilo på maven, der flugte med – så urimeligt!?!?!?!)

  Jeg tænkte på ca. hvor længe de holder sig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Natacha
   Ja man kan få skruet godt op for sukkercravingen igennem sådan en julemåned. Jeg ved faktisk ikke hvor længe de holder. Så længe du sørger for at tørre dem godt ud, så tror jeg faktisk de kan holde ret lang tid. En anden måde at lave dem på er nemlig at skære dem ud og hænge dem til tørring i et par uger, så det burde de nok kunne holde sig. Jeg spiser min ombloggede portion meget langsomt, så jeg skal nok lige holde øje med hvor lang tid de i hvert fald kan holde.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KAN DU GÆTTE HVAD DET HER ER?