NÆSTEN VEGETARISK LASAGNE

OM MISSEDE FLY OG VERDENS BEDSTE FRIED RICE

Så er jeg hjemme fra Sri Lanka igen og har fået fyldt depoterne op af dansk mad igen – lige nu simrer en omgang bolognese på komfuret. Ahh.

Mens jeg har været væk har jeg daset og fyldt mig med alskens frisk frugt, hummer og devilled chicken – alt det glæder jeg mig til at fortælle jer om, men jeg starter ved slutningen af rejsen, hvor et misset fly betød at vi fik nogle af de bedste fried rice jeg nogensinde har smagt. Held i uheld eller hvad man nu skal sige..?

Og ja, vi missede sgu flyet hjem. Det havde jeg godt nok ikke lige set komme. Jeg plejer egentlig at være en meget tjekket rejsende, men det lykkedes mig at miste mit dankort den første dag på turen OG altså komme en halv time for sent til flyet. Skal spare jer for detaljerne, men turen til lufthavnen tog 2 timer længere, end den skulle have taget. Ak! Vi fik dog log til at ombooke billetterne til 24 timer senere og måtte så ud i mørket i tuktuk og finde et hotel i det rimeligt øde lufthavnsområde.

Da vi endelig var installeret, havde vi hævet det vi kunne på Clausens kort for at betale ombookningen. Vi havde derfor utroligt få rupees på lommen, da vi skulle til at have noget at spise. Det var heldigvis ikke noget problem, for uden for de turistede område vi ellers havde opholdt os i, koster tingene meget tæt på ingenting.

Vi fandt en lille ydmyg restaurant/café ud til en større vej, hvor vi endte med at spise både aftensmad, morgen og frokost før turen igen gik mod lufthavnen (denne gang i så god tid, at check-in langt fra var åbnet endnu). Her foreslog den venlige ejer os en gang fried rice – han regnede sikkert med, at vi ikke kunne klare de krydrede alternativer (hvilket jeg som regel heller ikke kan – er et skvat, når det kommer til stærk mad!).

Photobucket

Photobucket

Og heps! Sådan så deres skønne fried rice ud. Srilankanerne har for vane, at smide en tynd plasticpose omkring tallerkenen, før øser maden op. Nok meget godt for os danskeres sarte turistmaver, da det ofte er service og bestik vasket op i beskidt vand, der giver maveproblemer på turen. Som de eneste i lokalet fik vi også bestik – de lokale klarer det med hænderne i stedet.

Srilankanerne bruger nogle kortkornede ris, som – hvis de bliver behandlet korrekt – smager supergodt. Vores ris blev serveret med sprødt kyllingekød revet i mindre stykker. Det smagte virkelig fortræffeligt!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Dagen efter stod den på sen sen morgenmad: Diverse deepfried brødlignende sager – nogle med fyld, andre med løg blandet i dejen. Og en omgang rice and curry, som bestod af ris med lidt løg og gulerod i og så en masse forskellige småretter: Dahl, okra (ladyfingers) med chili, fisk i mild karrysauce, bønner i (surprise) karry og nogle kandiserede chilier. Og pappadums. KORS hvor jeg elsker pappadums. De smager faktisk en lille smule ligesom stegt kyllingeskind, hvilket er et stort plus i min bog. Endnu et klassemåltid, der kun bekræfter, at jo længere væk fra turistområderne du er, jo bedre mad får du.

Photobucket

Nåhja og billigere. En dobbelt omgang fried rice, en skål chicken curry, to sprite og en stor vand kostede os lidt under 15 kr. Jaahtak!

Photobucket

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NÆSTEN VEGETARISK LASAGNE