ØLBAR

VERDENS BEDSTE RUGBRØD

PhotobucketEr, når du skal købe dig til det, rugbrødet fra Restaurant Gilleleje Havn. Det er det absolut bedste rugbrød jeg nogensinde har smagt. Man får selvfølgelig også lov til at betale sig fra det (50 kroner for et stort og 30 kroner for et lille), men det er saftigt, maltagtigt, sprødt og mørkt – og holder faktisk ret OK af et hjemmelavet rugbrød at være.

Lise og jeg tog en smuttur i sommerhytten her i går, og havde i den anledning fornøjelsen af at smutte forbi restauranten i Gilleleje til en omgang frokost og gafle os et brød med hjem til deling. Til frokosten hoppede vi begge på en omgang sprødstegte rødspætter, der var dejligt varme, sprøde og nystegte og blev serveret til det gode rugbrød med masser af grønt og hjemmerørt pickles/remo. Det hele blev skyllet ned med en rar læskende cola (der samtidig dulmede de lidt trætte hoveder fra fredagens vin- og øl-indtagelse).

Photobucket
Photobucket
PhotobucketUdover god frokost på havnen stod lørdagen på hyggespisning af tarveligste skuffe i sommerhytten. Men der er altså bare ikke noget bedre end at fylde sig med alskens slik og kager foran pejsen og dårlige dvd-film. Det blev bl.a. til blød og syntetisk retro roulade, KiMs skruer og flæskesvær – og til dessert (efter en ligeså nærende omgang spaghetti carbonara) børneklassikeren abemad (som også går sig helt fint selvom man er voksen, skal vi hilse og sige!)

Photobucket
PhotobucketHvis der er nogle, der skulle have glemt grundingredienserne til abemad, så bestod vores af en råcreme lavet af:

 • 2 dl piskefløde (rørt til skum)
 • 2 pasteuriserede æggeblommer pisket luftigt med lidt rørsukker og vanilje og derefter forsigtigt vendt med flødeskummen.

I denne herlige blanding smed vi lidt blandet frisk frugt: banan, æble, pærer og appelsin + lidt hakket mørk orangechokolade.

Photobucket

4 kommentarer

 • Åååååårrrrhhh, Like, like LIKE sommerhus – med extra LIKE på!
  Hvor ser det dejligt ud 🙂

  Hvem kan IKKE spise retroroulade, tomatskruer og fiskefilet på en og samme dag? Tilsat en omgang abemad? Mums!

  Min faster havde i mange år sommerhus i Gilleleje og mangen en sommer blev brugt i bølgen blå – hvorefter vi rendte hjem og åd en velvoksen frokost med det hele i skyggen under træerne 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Ha ha – lyder som om at vi har en fælles forkærlighed for fullblown-sommerhus hygge, og dine somre hos faster i Gilleleje lyder da også bare som den rene ferie-idyl 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor spøjst – aftenens opgave her på matriklen var at komme i tanke om ingredienslisten til cremen til abemad da vi skal lave det med ungerne på tirsdag. Tak for at forkorte min opgave betydeligt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Meget spøjst – men godt at høre at vores hyggeweekend også kan være til lidt hjælp:)

   Go’ søndag!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ØLBAR