TWISTET TRADITIONEL FROKOST

BEARNAISE-KUREN

PhotobucketSom Julie har berettet i et par indlæg, er hun lige pt på en kur, hvor hun er bedre venner med nogle ingredienser end andre. Så da vi til sidste blog-hygge-middag, skulle finde på aftenens menu, var det med en hvis lettelse, at vi alle tre kunne konstatere at alle ingredienser til bernaisesauce var med på venne-listen.

So bøf bernaise it was! Lise og jeg startede med at være store i slaget og drog forbi Tovehallerne for godt kød, men der kom nærrigrøvene alligevel frem i os, da det ville kræve adskillige hundredekrone-sedler at købe bøffer til os tre damer. I stedet gik vi over vejen til Irma og fik de skønneste højrebsbøffer på tilbud til 2 styks for 40 kroner.

Hjemme i køkkenet smed vi nogle små fine kartofler med skræl og et par gulerødder og løg i grove stykker i et fad med olie, salt og peber, så det kunne stå og hygge sig i ovnen en ca. 30-40 minutters tid, mens bøffer og bernaise fik al vores kærlighed.

Bernaise-saucen til os tre damer blev til af:

  • 25o gram smør
  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk bernaise-essens (efter smag)
  • Lidt citronsaft
  • Tørret estragon

Vi startede med at smelte smørret og stille det til side, så den hvide valle kunne bundfalde sig (det vil man ikke have med i sin sauce). Derefter gik vi i krig med den rolige legering af æggeblommerne. En lille gryde med vand kom over varmen, og deri satte vi en skål, så vi lettere kunne styre varmen (direkte varme er vist kun for de virkelig hardcore). I skålen kom æggeblommer og essens og vi rørte flittigt indtil æggene begyndte at tykne. Og så var det bare om langsomt at piske smørret i lidt af gangen, ganske forsigtigt. Vi var lidt modløse til at starte med, da saucen blev ved med at virke lidt tynd i det, men med en god portion røren og tålmodighed tyknede vores sauce rigtigt rigtigt fint – tror det må være den absolut bedste bernaise sauce vi har kreeret til dato! Da vi stadig manglede at røre en lille trejdedel af smørret i saucen, røg bøfferne på en knaldvarm pande i lidt smør og olie og fik et par minutter på hver side. De sidste par sekunder, mens saucen blev smagt til med salt, peber estragon og citronsaft, fik bøfferne lov til at trække på panden.

Til bøffer, sauce og kartofler, kogte vi i et snuptag nogle ekstra fine bønner fra Irma, som fik følgeskab af en squeez olie og presset hvidløg.

Og så smukt blev vores samlede anretning! (PS. Læg mærke til fligen af Meyers kagebog i hjørnet, mere om den følger!)

PhotobucketMin deeeeelige tallerken:

PhotobucketOg til dessert kunne vi hygge os med de små fine macaroons fra Sprüngli – hjembragt af min muddi fra Schweizer-landet.

Photobucket

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TWISTET TRADITIONEL FROKOST