LATE-NIGHT NOSTALGI

FLÆSKESTEGSSANDWICH A LA MEYERS

PhotobucketKom sgi til at købe en flæskesteg den anden aften, da jeg var i Føtex – uden egentlig rigtigt at have en god grund.. Det er lidt sådan noget der sker, når man godt kan lide at lave mad. Det er som om, at varerne bare helt af sig selv hopper ned i kurven – og særligt, hvis et supermarked skulle finde på at have tilbud på en eller anden skør kogebog er den helt gal. Fx havde jeg gang i en kraftanstrengelse af den anden verden her den anden dag, da jeg spottede en Nikolaj Kirk kogebog i Fakta. Ren og skær held, at prisen ingen vegne var at finde, ellers var den nok endt samme vej som flæskestegen, der altså røg i kurven.

Nå men den der flæskesteg kunne jo ikke rigtigt spise sig selv, så shanghajede nogle fine damer til at kigge forbi til tarveligt torsdags-TV og hjemmelavede flæskestegssandwich (den traditionelle version med sovs og kartofler var alligevel lidt for tung at danse med her i starten af februar).

Forberedelserne startede aftenen før med de hjemmelavede boller – der blev rørt på den nye KitchenAid. Bortset fra en lille hævefejl (som jeg beretter om i det nedenstående), blev de virkelig gode. Jeg gjorde ca. følgende:

Hældte 5 dl vand i en skål. Rørte en kvart pakke gær i. I med en god sjat salt (stor spiskeske), en god håndfuld havregryn og ditto speltmel. Derefter alm. hvedemel til en tung grødlignende konsistens, så den lige kan samles let, men stadig klistrer lidt. Hele baduljen fik ca. 10 minutter på røremaskinen (trin 4-ish). Dejen fik lov at stå på køkkenbordet aftenen ud (i tildækket skål). Kom i køleskabet natten over, og så ud på bordpladen om morgenen. Jeg delte dejen i 6 store boller, der blev lagt med godt mellemrum i mellem sig på et stykke bagepapir og tildækket med et rimelig vådt viskestykke. Herefter drog jeg glad på arbejde og vendte efter 7 timer hjem til nogle gevaldigt luftige boller, der dog også var lettere klistret fast til viskestykket (her var det nok at syv timer var lige i overkanten). Men jeg fik dem skrabet fri og smidt i en knaldvarm ovn – 250 grader – smed en lille kop vand ind i bunden af ovnen, og ud kom de mest herlige kæmpe fluffy boller, jeg længe har præsteret!

PhotobucketHerefter var det klar til steg og øvrige forberedelser. Stegen blev tilberedt med stegetermometer efter Meyers forskrifter. Virkelig straight og ret succesfyldt!

PhotobucketStegen blev efterridset og gnedet godt med groft salt mellem alle svær + suppleret med lidt laurbærblade. Placeret så lige så muligt på en rist over en bradepande, suppleret af 5 dl vand i bradepanden og istukket et stegetermometer sidelæns i midten og ind i en kold ovn, der blev sat på 200 grader. Og så var det ellers bare at give svinet til en temperatur på 55 grader. På dette tidspunkt var sværen ikke helt sprød, så vi arbejdede videre på 250 grader til 65 grader. Nu skulle sværen gerne være blevet god og sprød og svinet stadig saftigt og ikke skamstegt.

PhotobucketVores laurbærblade havde dog skygget lidt for enkelte svær – så vi fjernede bladene og gav hele herligheden en omgang grill – sådan liiige lidt i overkanten viste det sig – men til gengæld med herligt sprøde og boblende svær som resultat.

PhotobucketAf øvrigt tilbehør havde jeg gaflet en omgang Løgismose rødkål på tilbud i Netto, snittet lidt mini-romaine og et par gode sprøde æbler, samt smidt et par cornichoner i en skål.

PhotobucketSom den ultimative prik over i’et fiksede Lise os en herlig hjemmerørt mayo af to æggeblommer, lidt salt, peber, grov sennep, citron og hvidvinseddike og al den solsikkeolie den kunne trække indtil den blev blød, hvid og fin.

PhotobucketOg så var der faktisk serveret!

Photobucket

11 kommentarer

 • Oh lord, hvor ser det lækkert ud! Meyers flæskedreng er bare noget af det bedste jeg ved, og jeres ligner til forveksling, respekt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Mette

   Tak ska’ du ha – og præcis – Meyers flæskestegssandwich er jo fantastiske!!

   /Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Endnu en gang ser det jo fantastisk ud, set fra en gastromands synspunkt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åååååååhhhhmmmmmm!!!!
  Fååårk, det ser godt ud!
  Er tosset med flæskesteg og sandwich – så flæskestegssandwich er nok noget af det bedste.

  (Kender godt det der med at varerne hopper ned i kurven – jeg ved virkelig heller ikke, hvordan det sker!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Netop – flæskestegssandwich rocks 🙂 OG ja – det er skørt med de der varers evne til at hoppe ned i kurvene helt af sig selv 😉

   /Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhmmmm, ser bare SÅ god ud. Fik også selv vanvittig meget lyst til denne da jeg forleden fik nyhedsbrevet fra Meyer´s hvor de reklamerede for deres lækre flæskesteg sandwich. Jeg har tildelt dig en blog award, se mere på min side. God Weekend.
  Kh Sara

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Sara

   Ja det nyhedsbrev fik jo virkelig tænderne til at løbe i vand – og tusind tak for blog-awarden! 🙂

   Kh Emilie
   G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhmmmm, den ser så lækker ud- har forresten tildelt dig en blog award, se mere på min side. kh Sara

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Hej Emilie
  Hvor lang tid skal disse boller have i ovnen? 🙂
  Og når 7 timer var for lang hævetid, vil det så nærmere være 3-4 timer de skal efterhæve? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Sanne – ja, en tre – fire timer vil sikkert være helt fint og så vigtigt med et fugtigt viskestykke over, så dejen får sværere ved at klistre fast til det:) De skal nok have ca. 20 minutter i ovnen, men mit bedste tip er at holde rigtig godt øje med dem – evt. teste ved at banke lidt i bunden af dem. Lyder de ‘hule’ som en en tromme, så er de klar.

   Bedste hilsner
   Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LATE-NIGHT NOSTALGI