DET GODE BRØD

GOD GAMMELDAGS MILLIONBØF

Photobucket

Efter bønnesalaten og en omgang gakket yoga, stod den på en ægte 80’er klassiker, nemlig millionbøf.

Har egentlig aldrig fået det selv som barn, men det bringer alligevel nogle minder frem – især som her med pasta. Kan huske at jeg legede med en pige i sommerhuset ved siden af vores, og syntes det var helt og aldeles eksotisk at få kødsauce uden tomat i (der var vist også nogle dåsemajs indblandet, men det lader vi lige ligge for denne gang).

Første omgang af millionbøffen fik vi med rodfrugtemos, stegte gourmetbønner og salat, men det fik jeg slet ikke taget noget billede af.

Resterne her er blot varmet op og vendt godt med god pasta. Det er måske lidt grøntsagsfattigt, men det smagte fantastisk og med en salat til, så går det vel nok en anden gang :-).

Millionbøf er tilmed superlet at lave:

1-2 løg
500 g hakket oksekød
Evt. en god sjat rødvin (kan udelades)
God oksefond (må jeg anbefale Irmas små flasker, de er supergode)
Vand
Maizena Jævner eller mel til at jævne med
Kulør, salt og peber.

  • Hak løget fint og svits det til det bliver klart.
  • Smid oksekødet ned i gryden, husk godt med blus under, og hak og rør som en gal indtil kødet er brunet (så undgår du de lange ”pølser” af oksekød og får det finthakket).
  • Hæld en ordentligt sjat rødvin ved og lad det koge godt ind.
  • Hæld vand over så det dækker og lidt til og kom lidt oksefond i.
  • Jævn saucen, kom lidt kulør ved og smag til med salt peber og evt. oksefond.
  • Server med kartoffelmos, kartofler eller pasta

Tada, din firserret er færdig og klar til at blive spist!

2 kommentarer

  • Nadja

    Som sendt fra guderne!
    Jeg er vokset op med millionbøf og har på det sidste cravet det (mystisk, men sandt). Min mormor er typen, der ikke laver mad efter opskrift, så hun har ikke været til megen hjælp. Jeg skal fluks hjem og lave denne opskrift i aften 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Haha, elsker din “overskrift” Nadja. Dejligt at høre. Det er jo en meget simpel ret, men føj hvor det smager dejligt. Var lidt i tvivl om jeg overhovedet skulle poste den, så fedt, at du kunne bruge den til noget 🙂

      /Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DET GODE BRØD