DØP IT

KAFFE & KAGE, FREM OG TILBAGE

Photobucket

Jeg drikker ikke kaffe. Never have, (probably) never will. Det er ikke ud fra noget sundt eller helseagtigt ståsted – jeg kan simpelthen bare ikke lide det. Men jeg har til min store glæde fundet ud af, at det ikke udelukker kaffe i desserter. For kaffe har det med at friske de lidt søde og fede ting på elegant vis uden at smagen bliver alt for “kaffet”.

Vi var så heldige her på bloggen at modtage Meyers nye bagebog for et par uger siden. Den kom naturligvis med på weekendtur i sommerhuset. Det var svært at vælge, hvilken kage vi gerne ville bage (ja vi var lidt kedelige og nøjedes med én). Der er både gærkager, tærter, skærekager mm. i bogen. Det er en farlig bog! Vores valg endte med at falde på Kaffekagen. På billedet i bogen står den og frister med et svampet, mørkt indre og en dejlig mokkafarvet glasur. Haps!

Kagen er ganske simpel at bage. Dejen består af:

225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
25 g kakaopulver (vi brugte i stedet ca. 50 gram 70 pct. chokolade med orange – men tror, at man med fint resultat kunne putte begge ting i – eller nøjes med kakao bevares)
lidt salt
150 g brun farin
100 g sukker
250 g blødt smør
kornene af ½ vaniljestang
4 mellemstore stuetemperede æg
1½ dl sødmælk
1 dl kold espressokaffe
eller stærk stempelkaffe
smør og sukker til formen

Først piskes det bløde smør og sukker sammen, et æg af gangen røres i og vanillekorn røres med. Herefter sigtes alle de tørre ingredienser i dejen, hvorefter mælken og den kolde kaffe blandes i. Hvis du vælger at putte chokolade i dejen også, er dette et fint tidspunkt at blande det i dejen. Rør det hele godt sammen og hæld dejen op i en smurt form. Vi brugte en rugbrødsform. Kagen bages i ca. 45 min. ved 180 gr.

Photobucket

Når kagen er færdig (tjek evt. med en kødnål), køles den lidt af og vendes herefter ud. Når den er helt afkølet puttes glasuren på, som røres sammen af:

2-300 gram flormelis
Espresso/stempelkandekaffe
3 spsk. cream Cheese
3 spsk smør

Det skal lige siges, at det her er vores variant af glasuren. I Meyers er der ikke cream cheese og smør i. Den er garanteret også god uden, men på denne måde bliver glasuren lige lidt mere mushy og også en smule frisk af cream cheesen.

Photobucket

Og læg mærke til at der er maaaaasser af glasur – det er syndigt og godt!

7 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DØP IT