FØDSELSDAGS-CUPCAKES

RADIOOHH

Photobucket

I torsdags var jeg på Meyers forholdsvist nye restaurant, Radio, på Julius Thomsens gade skråt over for Forum. Det var endnu en gang tid til en hyggelig kollegamiddag med S og J (tidligere har vi bl.a. været her,  her og her).

Photobucket

Så fint så der ud! Stilen er et lækker mix mellem minimalisme og rå men varmt brug af træ. Superlækkert og hyggeligt. Vi kom tidligt, derfor det tomme rum. Der blev hurtigt fyldt op, og vi så en del, der måtte gå skuffede derfra igen, fordi de ikke havde bestilt bord. Så HUSK at bestil bord, hvis du vil spise på Radio. Bordet har man i 2 timer og et kvarter – vi fik lov at sidde lidt længere, men til sidst trippede tjeneren for at få lov at give os en regning, da næste hold var på vej.

Photobucket

Menuen printet på linjeret papir. Igen fin blanding af minimalisme og hyggenostalgi. Fem faste retter var der på kortet – og tre ekstra, der skifter lidt oftere. Man kan enten vælge 3 retter for 300 kr. eller 5 retter for 400 kr. Retterne beskrives, med tjenerens ord, i overskrifter, som blot giver en en retning på retten uden at løfte sløret for meget. Da jeg pt. er på en kur, hvor jeg bl.a. ikke spiser svampe, gærbrød, ost og sukker, kunne jeg ikke lige selv navigere rundt i menukortet og måtte bede tjeneren om hjælp for at finde ud af hvad jeg kunne spise – og hvad der kunne tilpasses mine besværlige dogmeregler. Det klarede han super og det gjorde køkkenet også. Mere herom senere.

Photobucket

Brødet her blev serveret før retterne begyndte. At dømme efter omsætningen af de velduftende skiver ved vores bord, så var brødet et hit! Smørret var med – tror jeg nok – stegte løg og smagte ret vidunderligt. Som en lille appetizer fik vi serveret anretningen øverst i indlægget: Karamelliserede skorzonerødder med tang og luftig vinagrette. Ikke bare så det vidunderligt ud, det var også en lækker lille happer, der både var sød, syrlig og med tangens umiskendelige smag.

Photobucket

Aftenens første ret til S og J, som havde taget 5 retter, mens jeg var røget på de tre. Torsk med kartoffelmos (luftig fra chiffon), tørrede sorte oliven og brøndkarse. Der var stor tilfredshed ved bordet og fisken var helt perfekt og nænsomt tilberedt.

Photobucket

Photobucket

1. eller 2. ret. Okseinderlår, syltede pærer og hyldeblomst og muslingeskum samt syltede svampe, som jeg igen sprang over. Svampene blev rost særligt af J, men resten af retten fungerede også særdeles godt, skulle jeg hilse og sige. Ved sammenligning af min og S og Js retter kunne jeg se, at kokken havde været så sød at kompensere for mine manglende svampe med lidt ekstra af alt det andet. Dejligt at nogen kan rumme ens besværligheder og gerne vil gøre det godt for én. Særligt muslingeskummet var helt fantastisk i smagen og stod flot til de andre komponenter.

Photobucket

Korn, løg, fløde, dild lød overskriften på denne ret. En slags blød perlebyg-otto, bløde bagte skalotter, dild både i frisk form og som smuk grøn olie. Hele molivitten var dækket af en slags flager, som jeg simpelthen har glemt hvad var for nogle, men de gav et dejligt diskret crunch til de mange bløde elementer i retten.

Photobucket

Photobucket

Selvom alle retter er af nogenlunde samme størrelse og der ikke findes deciderede forretter og hovedretter på Radio (desserten er nu stadig en dessert), synes jeg ovenstående ret fungerede som hovedretten i mit måltid. Det var samtidig min yndlingsret. Øko kylling fra Sødam, som var så mør, så mør, stykker af dampet kål, clorofylgrøn persilleolie og knasende kyllingeskindscrumble. Originalretten var med skum af høost (øverste billede), men igen havde kokken været flink og havde lavet en lille luftig smørsauce til min kyllingeret. Stort plus i min bog til Radios kok, som gad at gøre lidt ekstra ud af at følge mine dogmeregler. Retten var delikat i smagen, men en skøn fedme fra saucen. Nøj, den sad godt.

Photobucket

S og Js dessert, som bestod af dehydreret rødbede i vanillelage, blød karamel, knasende marengs og mælkeis med en anelse rugbrødscrumble på toppen. Jeg var sleet ikke misundelig! Der var også glade miner over desserten, så det kan kun siges at være et yderst vellykket besøg på Radio. Lækre raffinerede retter, der spiller på noget velkendt, men samtidig giver dig nye smagsoplevelser hele vejen igenne. Det er ikke sidste gang, jeg skal på Radio i hvert fald!

Photobucket

Aftenen fortsatte i Meyersk stil på Meyers deli med en kop kaffe og den skønne danske Kirsebærvin fra Frederiksdal. Jeg holdt mig selv på vandvognen på Radio, mens S og J smagte sig igennem stedets vinmenu, som de var stærkt begejstrede for. Den kan altså også anbefales!!

 

4 kommentarer

 • Jeg har siden Radios åbning gået med en lille drøm om at lægge vejen forbi dem. Efter det her indlæg er jeg vist kun endnu mere fristet til at gøre noget ved det! 🙂
  Kh
  Luise / sesam, sesam
  http://sesamsesam.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Luise
   Det kan helt klart anbefales! God atmosfære og lææækker mad. Go go go! 🙂
   /Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stavemissen

  Fra “DEN STORE DANSKE”, Gyldendals encyklopædi:

  sifon, (via fr. og lat. af gr. siphon ‘rør’), større sodavandsflaske med en hævertlignende aftapningsanordning, hvorigennem vandet presses ved udløsning af kulsyretrykket.

  chiffon, (af fr. chiffon ‘klud’, af chiffe ‘las, dårligt tøj’, vist af germ. opr.), flortyndt stof, lærredsvævet i bomulds- eller crepegarner. Anvendes til bluser, tørklæder og slør.

  Tak for en dejlig blog 🙂

  – stavemissen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Haha. Ja ok, tak for rettelsen. Det var lige præcis fra sifon – det havde ikke noget med flortyndt stof at gøre i hvert fald 😉

   /Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FØDSELSDAGS-CUPCAKES