MANDAGSMIDDAG HOS BRØDRENE PRICE

BLOMKÅLSCOUSCOUS

Photobucket

Photobucket

For et par fredage siden stod den på X factor sammen med den gode A og jeg syntes ligesom at det ville være på sin plads med et par røde bøffer (når vi nu allerede havde erkendt at vi var gamle og glade for en hjemmefredag foran fjernsynet, ik). Heldigvis smilede Irmapigen til mig og havde sat sine ribeye steaks ned til 2 for 50 kr. Tak!

Nåh men det er slet ikke det, indlægget her skal handle om. I stedet ville jeg lige dele det gode tilbehør, som jeg fik lavet, med jer.

Jeg har flere gange set blogs poste om blomkålsris, hvis man fintsnitter blomkålen og giver den et kort opkog, men det var egentlig denne blomkålssalat fra den gode Dronningemad, der lå som direkte inspiration. Dog må jeg ikke spise parmesan pt og derfor udviklede det hele sig i en lidt anden retning – nemlig til en blomkålscouscous.

Som man kan se på billedet fik vi couscousen til kød, kartofler og sovs, men det var nok mest fordi jeg regnede med at der ville komme en salat og ikke en couscous ud af mine anstrengelser. Næste gang jeg laver couscousen (for oh yes, der bliver en næste gang – og det snart, har lige spottet, at der er blomkål i min næste kasse fra Aarstiderne) vil jeg servere den med kød og salat og derved få et dejligt let forårsmåltid ud af kombien (er jeg den eneste, hvis krop skriger på lette retter og friske grøntsager – tror min krop er blevet forårsskruk!).

Jeg brugte:

  • Et lille blomkålshovede
  • Et par håndfulde mandler
  • Et hel pakke bredbladet persille
  • Citron skal og saft
  • God olivenolie
  • Salt og peber.

Mandlerne blev tørristet på panden, imens persillen blev skyllet og tørret og blomkålen blev skyllet og skåret i mindre buketter.

Blomkålen kom lidt efter lidt en tur i minihakkeren og blev hakket superfint. Samme tur fik de ristede mandler og persillen. Men altså hver for sig og lidt ad gangen, da min minihakker ellers kommer på for stor en opgave.

Citronens skal blev revet fint og blandet godt sammen med blomkål, mandler og persille – nu alle skåret i bittebittesmå stykker.

Citronsaft og olie blandes til en god dressing med salt og peber og hældes over couscousen. Jeg synes der skulle en god del dressing til for at det ikke blev for tørt, men du kan jo se hvad du synes og evt. lade eventuelle medspisere dosere selv.

Slut prut, nemt og bekvemt – og så smager det ret fantastisk!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MANDAGSMIDDAG HOS BRØDRENE PRICE