HIMMELSK PESTO

FREDAGSFEST PÅ WASCATOR

Photobucket

I anledning af denne skønne fredag, tænkte jeg at i lige skulle have en lille stemningsberetning fra en god fredag aften. For et par fredage siden holdt Clausen nemlig sin fødselsdag på Wascator på Nørrebro. Wascator er også hans arbejdsplads – og jeg tænker, at det egentlig siger en del om stedet, at man har lyst til at holde sin fødselsdag blandt sine kolleger og chefer.

Jeg er også selv ret pjattet med Wascator fordi det er et superhyggeligt og afslappet spisested med skramlet berlinervibe på sin egen københavnermåde. Fordi maden er ærlig og ikke ligesom alle de andre steder og fordi det er fin blanding af bar og spisested, som også viste sig at fungere perfekt til en uformel fødselsdag med både mad og fest.

Jeg dukkede på kl. 18 hvor Clausen og en af hans venner sad og hang i baren med den første flaske vin. Vi rykkede ned til vores bord (HUSK at bestille! Det er vist ret nødvendigt) og hurtigt begyndte resten af selskabet at indfinde sig. Mere vin kom på bordet, vand blev hentet fra baren, hvor der står kander og glas til fri afbenyttelse (store glas! Hvor er der dog mange, der kunne lære af dette. Hvad er pointen med de der mikrovandglas, der er så mange steder??!) og hjemmebagt brød blev sendt vores vej.

Photobucket

Svinekæber “marrocan style” med aubergine, squash og peberfrugt, bulgur og tørret frugt. Jeg vidste ret hurtigt at det lige netop var denne ret jeg skulle have – og nøj hvor var jeg tilfreds med det valg. Retten var ikke stærk på nogen måde, men dejlig krydret og svinekæberne supermøre. Det var en ordentlig portion og jeg var mæt og glad bagefter.

Photobucket

Photobucket

Kaffe skulle der også til – på bakken både americano, espresso og cortado. Selv slog jeg mig på en cappuchino. Et par af stedets chokolate chip cookies til deling kom også på bordet. Jeg kunne desværre ikke selv smage, men nærstuderede dem og deres småbløde konsistens og noterede mig alle uhm’erne og hvor hurtigt de forsvandt.

Photobucket

Photobucket

Stemningen var simpelthen så fin: Her var både vennerne der spillede kort (og allerede var forholdsvis højlydte da vi kom), familiemiddage af forskellig størrelse, veninder godt dullet op til en aften i byen og “drengene”, der er ude og nyde en fredagsbajer eller to.

Efter middag og kaffe kom der mere vin og store hancock-øl til deling på bordet . Og stille og rolig gik middagen over i fest. Jeg havde en vinduesplads og havde dermed mulighed for at sidde og iagttage stedet i løbet af aftenen og overgangen fra spisested til bar kom listende med flere og flere stående gæster, mindre mad, mere øl, højere musik og askebægre på bordene. Og pludselig var man altså på bar, hvor man skulle kante sig igennem menneskemængden for at nå baren og hvor snakken gik på kryds og tværs af selskaberne.

Stedet lukker kl. 02 og så må man ellers enten videre i byen eller hjem i sin seng.

Kender I andre steder, hvor der er mulighed for den skønne middag-bliver-til-fest-kombi? Så fortæl lige om dem, ik? 🙂

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HIMMELSK PESTO