FREDAGSFEST PÅ WASCATOR

HVERDAGSMIDDAG: KYLLING, KÅL OG RØDDER

Photobucket

Fredag aften kom min gode veninde A på besøg og på sjus og med lidt held fik jeg skruet en middag sammen, som altså bare var overordentligt vellykket.

Kyllingelårene blev bare drizzlet med lidt olie og drysset med salt og peber. Jeg kan godt lide dem helt basic.

Photobucket

Kålretten blev til med god inspiration fra bogen “Ny nordisk hverdagsmad”, som er en fin lille bog udgivet af bl.a. Claus Meyer og Arne Astrup, og som formidler nogle af de tanker, der ligger bag deres store forskningsprojekt, der undersøger sundhedspotentialet i nordiske råvarer.

Jeg var selv faldet over spidskålsopskriften, og sjovt nok havde min mor lavet den, da jeg besøgte hende i sidste uge. Og god var den!

Jeg forsimplede nu opskriften noget i forhold til den oprindelige, men det var stadig en forrygende smagsoplevelse. Jeg tror især, at det er persille”sovsen”, der gør tricket. Min mor lavede den med becel, jeg lavede den med RIGTIGT smør og forskellen KAN smages (sorry, Mutti), så tag lige og brug noget god smør ik’.

Jeg lavede retten således:

3/4 spidskål
Lidt olie
2 dl vand
En hel bakke persille
30 g smør
Salt og peber

Skær spidskålen i kvarte, gem en kvart (eller lav det hele, det havde vi sikkert godt lige kunne klemme ned) og skær stokken af kvartene. Skær hver kvart i ca. 4 dele. Jeg kan godt lide at stykkerne er lidt rustikke.

Hæld lidt olie i en sautépande og varm op. Smid spidskålen i og hæld de 2 dl vand ved. Låg på, til spidskålen er faldet godt sammen.

Skyl persillen og pluk de groveste stængler fra (eller lad være – jeg gemte dem i fryseren til næste omgang fond, men du kan også bare blende dem med).

Når spidskålen er faldet godt sammen, tages spidskålsvandet fra og blendes med persillen, smør og salt og peber.
Du kan enten vende persillesovsen i spidskålen eller hælde den over, når du serverer.

Photobucket

Gulerods-rødbede-salaten var frisk og crunchy. Et par gulerødder blev strimlet med gulerodsskrælleren, rødbederne skrællet og kørt tyndt på mandolinen. Jeg miksede en dressing med masser af fintrevet ingefær, citronsaft og god olivenolie, salt og peber. Superlækker måde at tilføje lidt forår til senvinterens rodfrugter.

Serveringen her kan selvfølgelig varieres i det uendelig: Lav en hel kylling, en hakkedreng eller en anden slags råkost eller sprød salat. Jeg kommer dog helt sikkert til at lave denne sammensætning igen: Man blev virkelig dejligt mæt og der var gode kombinationer af både smag og konsistens: kødfuld, sprød og blød.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FREDAGSFEST PÅ WASCATOR