HUMMINGBIRD'S HERLIGE CHOKO BOMBER

PÅSKEKYLLEN OG DENS VENNER

PhotobucketAdvarede her den anden dag om en rapport fra årets første – og lidt præmature – påskefrokost. Problemet, som også varslet, er bare, at jeg ikke har et eneste billede af tilblivelsesprocessen. Jeg håber derfor I kan bære over med de manglende procesbilleder, og til gengæld lade jer inspirere af menuen og det fine bord vi endte med at sætte os ved.

Dagens frokost stod på følgende dejlige retter:

 • Cremet og god kyllingesalat med æbler, champignon og selleri (opskrift følger nederst i indlægget – efter kagen:))
 • Topdejlig quiche lorraine tærte kreeret af vores veninde G – det var også hende der var tærtebagmand for denne opskrift, så den kan med fordel efterlignes:)
 • Roastbeef med remo af hjemmelavet mayo rørt med pickles og et bjerg hjemmeristede løg – mayoopskrift findes her –  og løgopskrift her. Det var Lise der stod for roastbeefen – og mindes at det var noget med en 15-30 minutters kogning, efterfulgt af en god bruning i smør og trækketid, men lokker lige L til at supplere ved lejlighed:) (Lise: Min roastbeef var en lille sød steg på knap 800 gram. Den fik først en god omgang salt, lå en times tid og blev derefter droppet ned i kogende vand tilsat et løg i både, laurbærblad og peber. Her fik den lov at hygge sig i præcist 14 min., hvorefter den blev brunet godt af i smør og olie. Den hvilede/kølede utildækket og blev helt perfekt rosa)
 • Lækker røget laks indkøbt fra Lentz på Østerbro
 • Lun leverpostej fra Føtex-slagteren suppleret med et bjerg af Hanegals og Tulips bacon (løgbjerg og baconbjerg kan spottes i centrale positioner på billedet nedenfor)

Photobucket

 • Til hele herlighederne – hjemmebagt brød og rugbrød fra Lises og undertegnedes hånd. Jeg havde kastet mig ud i Kirk’s grundkøkkens opskrift på maltrugbrød, der for engang skyld ikke gik fuldstændigt galt (er tilsyneladende født under en uheldig rugbrøds-stjerne!)

Photobucket

   • Og som det massive punktum på en massiv frokost – en skovbær-kvark-cheesecake, der har vakt stor succes til foregående års påskefrokoster. Denne gang havde husblassen til skovbær-toppingen dog drillet, så kagen var lidt fladmast. Det afholdte os naturligvis ikke fra at spise den med glæde direkte fra fadet;)

Photobucket
OG SÅ DEN LOVEDE: Opskrift på kyllingesalaten

   • 1 hel kylle
   • 2 stængler blegselleri
   • 1 sprødt æble
   • 1 lille bakke champignoner
   • 1 lille bundt forårsløg
   • 1,5-2 dl creme fraiche 9%
   • 1 dl mayo
   • 1 tsk karry
   • 1-2 tsk grovkornet dijonsennep
   • salt og peber til at smage til med

Start med kyllen. Den drysses med salt og peber og brunes i smør på alle sider i en gryde af passende størrelse. Når den er godt brunet hele vejen rundt, hældes ca. 3 dl vand ved. Skru helt ned for varmen og lad kyllen koge under låg ved svag varme i en 45 min – 1 time. Vend undervejs. Når den er done, stilles den til side og køler af, mens de øvrige ingredienser passende kan gøres klar. Blegselleriet hakkes i små tern, æblet ligeså, og forårsløget i tynde ringe, med så meget grønt som muligt. Champignonerne skæres i grove tern og tørristes på en panden. Køler af. Dressingen røres sammen af mayo, creme fraiche, sennep, karry, salt og peber.

Når kyllen er helt kølig, plukkes alt det gode kød fra og alle herlighederne vendes sammen med dressingen. Et voilá, et styks dejlig kyllesalat er klar!

2 kommentarer

 • Anne

  Ej, den ser jo vildt lækker ud den cheesecake! Er der også en opskrift på vej på den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Anne – cheesecaken var kreeret af en af vores veninder – vi punker hende lige for opskriften og opdaterer indlægget, så snart vi har den:)

   Kh Emilie G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HUMMINGBIRD'S HERLIGE CHOKO BOMBER