GRØN ÆGGESALAT

Jaja. Jeg ved godt, at påskefrokosternes tid nu netop er ved at være forbi. Men på den anden side: Kan en god æggesalat ikke altid gøre lykke?
Denne er en mushi en af slagsen, som for en skøn fedme fra avokadoen. Jeg serverede den i går til familiepåskefrokost i sommerhuset – og blev bedt om at smække den på bloggen. Og jo, det kan jeg da ved gud. For fin er æggesalaten, så den vil jeg hjertens gerne dele med jer.
Føler mig overbevist om at den stammer fra et eller andet madblad eller tillæg i Politiken. Men det må være minimum tre år siden – og selvom jeg har noteret mig, at min hjerne holder styr på meget irrelevante informationer, så har den altså alligevel sorteret dette fra.
Du skal bruge:
6 æg
4 spsk mayo/yoghurt (jeg brugte 50/50)
2 tsk karry
salt og peber
1 stor avocado eller 2 små
½ agurk
Persille (Jeg brugte en god håndfuld plukkede blade)
Karse (jeg brugte en bakke)
En halv til en hel grøn peber*
Evt. et halvt bundt purløg**
*Jeg udelod peberen, da min mor har et højest anstrengt forhold til netop denne fætter, men hvis du er gode venner med den, så vil jeg anbefale dig at inkludere den i æggefesten, da den giver dejlig knas.
** Du kan helt sikkert vælge et af krydderurteindslagene fra eller supplere med fx kørvel eller brøndkarse.
Kog æggene hårde (uden at gå helt amok – 7-8 minutters tid, hvis du putter æggene i, når vandet koger).
Pil æggene og mos dem med en gaffel. Det giver en anden struktur en hvis man hakker dem med kniv. Men det kan man selvfølgelig også gøre, så får det lidt mere ”kant” om man så må sige.
Skær agurkestykket over på langs og skrab kernerne ud med en teske. Hak agurken i vældigt fine tern.
Udfør ditto manøvre på peberfrugten
Klip karsen af og chop persillen fint.
Mos avokadoen og bland alle ingredienser med de moste æg.
Smag evt. til med mere karry, salt og peber.
Tadaaa. En dejlig grøn æggesalat er klar til frokostbordet. Vi blev enige om, at et par gode rejer ovenpå slet ikke var helt slemt.
Uhm… æggesalat og så i kombination med avocado – den skal snart afprøves. Underligt nok, så er æggesalat noget, jeg lige pludselig kan få en ustyrlig lyst til.
Opskriften er helt klart bookmarked, så den er klar til næste gang lysten melder sig.
– frk. sveske