HOW TO: UDSKÆRE EN MANGO

NICE NUDELSALAT

Photobucket

I sidste uge biksede jeg denne dejlige sag sammen – og svor herefter, at nudelsalat skal på listen over gode, sunde og nemme aftensmadsretter herhjemme. Det er altid dejligt, at have sådan et par retter i baghovedet, når det skal gå lidt hurtigt, men man stadig vil have “rigtig” mad ( jeg har aldrig rigtigt været typen, der “bare” spiser rugbrødsmadder til aftensmad. Er en sucker for varm mad/mad som er en ret. Så hellere en basic pastaret el. lign.).

Nudelsalaten her opstod ud af nogle rester fra gårsdagens forårsrullestegning (meget lig disse). Fyldet bestod af hhv. oksekød stegt i ingefær og lynstegt nakkekotelet – begge med hvidkål og gulerod i strimler, der var vendt på panden. Jeg havde en del fyld til overs, som røg med i puljen til nudelsalaten. Det gode ved nudelsalat er, at du kan putte mange forskellige ting i – der er heller ikke noget, der SKAL være i en nudelsalat, men der er selvfølgelig et par ingredienser, som er med til at give den asiatisk identitet. Det er særligt krydderierne jeg tænker på her: Fx koriander, ingefær, citrongræs og mynte.

Jeg har ingen mængdemål, da det er rimeligt basic at lave og forholdet mellem nudler, kød og grøntsager fint kan varieres, så gør som du har lyst til. Men sådan her gjorde jeg:

  • Kød steges af med soya eller salt, peber, ingefær og citrongræs. Lidt fishsauce vil også gøre sig godt.
  • Hvidløg og gulerødder steget med i kort tid. De skal stadig have bid.
  • Glasnudler (helst de helt tynde som på billedet – det kan jeg i hvert fald bedst lide) tilberedes efter anvisningerne på pakken og drænes.
  • Koriander og mynte skylles, tørres og choppes. Lidt persille vil sikkert også smage fint, omend ikke så autentisk.
  • Rød peber og evt. andre grøntsager choppes fint.
  • Det hele blandes sammen og serveres med en god soya til at hælde over.

Som sagt stammede en del af vores nudelsalat fra gårsdagens rester og der var derfor også en anelse lynstegt nakkekotelet i. Det bløde kød smagte overordentligt fantastisk i salaten – og jeg tror snart jeg må forsøge mig med en nudelsalat pure svinestyle 🙂

Photobucket

 Her er det de sidste rester, som udgjorde en prægtig frokostsnack.

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HOW TO: UDSKÆRE EN MANGO