LAMMEPØLSERET

OM AT VÆRE EN BRØDPIGE

brdJeg ved godt, at enhver damebladskur, livsstilsomlægning, kostvejleder og diætist med respekt for sig selv for længst har forbandet og forkastet brødet – og særligt det hvide, som en del af en sund livsstil. I bedste tilfælde må man klare sig med et dagsindtag på 30 gram rugbrød, knækbrød eller hvid hvede/spelt grovboller, hvis man bare sådan nogenlunde vil være med på sundhedsbølgen.

Men altså for filans, hvor er det svært at lade være med at spise det brød der!  Fx bliver jeg hver morgen mødt af ovenstående syn af nybagt brød, når jeg træder ind i kantinen på arbejdet, og så skal der godt nok en viljestyrke udover det sædvanlige til at sige ‘nej tak’

Så nu har jeg det sidste stykke tid gået og overvejet om det egentlig ikke var på tide at stoppe med at gå og sige til mig selv, at jeg skal sige ‘nej tak’ til brød og bare bekende kulør som den brødpige jeg nu engang er.

Og da min mor så den anden dag fandt dette billede frem, besluttede jeg mig altså for at frede brød i min kost – både det hvide og alle de andre slags. Man kan vel næsten i bogstavelig forstand konstatere, at jeg faldt i dejtruget som barn og aldrig er kommet op igen;)

Mig selv anno 1983-ish:
migselvungOg så lige mig selv anno 2010-ish – stadig lige glad og stolt over eget hjemmebag:)Emiliebrdvoksen

22 kommentarer

 • Jeg kan ikke være mere enig. Jeg tror min voldsomme trang til brød (og mere af det) udgør min største – og måske eneste? – last her i livet, men hallo: Det er altså også okay, er det ikke? Brød giver enormt meget mening, derfor er det også kommet for at blive. Men okay, jeg indrømmer, at jeg hver gang, jeg har spist uanede store mængder brød til min suppe, overvejer hvorvidt det er en god idé til næste gang at holde lidt igen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Christine – så ganske bestemt – en enkelt last (eller to..) er man tilladt:) – og tror jeg har det på samme måde med kuvertbrødet, som du har det med brødet til suppen – det er jo alt for godt til at lade være, men det har også en tendens til at slå en lidt ud af kurs;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  What! Kun 30 gram om dagen? Det er da nærmest umuligt. Så kan man ikke engang spise en hel skive rugbrød! Så tror jeg altså, at jeg melder mig ud af den anti-brød-bevægelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   ha ha – måske jeg liige kom til at overdrive lidt A – måske det var 30 gram per måltid – men mindes fx at vægtvogterne påstår sådan noget i den stil – så kom med, kom med over i brødklubben 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Brød4Life!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Haha, jeg læser din blog rimelig trofast og nu kan jeg se, at vi arbejder samme sted. Hurra for vores fantastiske kantine!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Ida – Nej hvor sjovt – small world! Måske vi ses over morgenmaden en dag 🙂 Og ja – STORT HURRAAA for vores kantine – ved alvorligt talt ikke hvad jeg skulle gøre uden den!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har det alt for nemt med at sige “nu står den på yoghurt i morgen” meeen brødet frister nu alligevel for meget, når jeg står op om morgenen.
  Syntes bestemt også det er det sværeste at undvære, nu hvor man gerne vil passe bikinien til sommer – må bare skære ned på noget andet så 🙂

  http://www.itsmypassions.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Præcis Julie – jeg har det så meget på samme måde! Prøver hver morgen at sige – NU tar du havregrynen eller A38’eren – men så står brødet lige DER og lokker mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan slet ikke spise sådan noget bastant noget om morgenen – ihvertfald tidligt. Men … Det er måske bare mig, der er et (soja)yoghurt-menneske 😉
  Ihvertfald om morgenen! 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Hottie – ja, morgenmad er vist om noget et måltid der deler vandene – mange kan jo slet ikke spise noget før kl. 10, men jeg hører nok bare til i den ende, der går til af sult inden frokost, hvis ikke jeg starter dagen ud med riiigeligt mad (særligt brød) 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hvor er du sej! Jeg tror også, jeg vil frede brødet lidt oftere – og putte smør på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Tak Sara:) Og ja – riiigeligt smør skal der til;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er slet ikke i tvivl om at hjemmebagt brød er vildt sundt for sjælen og det helst med en go’ portion smør til, ikke noget smørbart blandingsprodukt her! Jeg er sikker på det nok skal gå op for alle de andre på et tidspunkt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Præcis Line – rigtig smør og hjemmebagt brød – det MÅ bare være godt for sjælen, om ikke andet ens gode humør:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker elsker elsker selv brød og jeg har virkelig forsøgt at skære det væk fra min kost, men jeg kan heller ikke og nu er jeg vist et skridt tættere på bare at unde mig selv det brød som jeg så godt kan li. Tak for et godt indlæg der ligger en dæmper på min dårlige samvittighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Michelle

   Godt at høre, at vi er mange i denne båd – det er dejligt at læse jeres mange enige kommentarer! Det kan nemlig lige præcis dæmpe den dårlige samvittighed at vide, at man ikke er alene om at ‘synde’ 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agathe

  Hvor er det bare et herligt indlæg Emilie! Jeg er selv den type, som bare SKAL have brød til stort set alle måltider, og hvor jeg dog bare hader alle de artikler, som fortæller om brødets dårlige indvirkning på vores former!
  Jeg ville aldrig være i stand til at undgå brød og har desuden præsteret et stort vægttab alligevel – så brød ER og BLIVER en fast del af min daglige kost 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Agathe

   Det er lige præcis så svært at lukke ørene for alle de brødforbandelser, der florerer derude, men hvor er det dejligt og høre, at det også er lykkedes dig, og tilmed med et vægttab til følge – stort hurra for dig og det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Elsker brød mere end noget andet mad! Kunne spise det hele tiden! Sidder faktisk lige nu og spiser en skive hjemmebagt franskbrød.
  Jeg retfærdiggør det ved at sige at vi har spist brød siden tidernes morgen og at jeg heldigvis ikke er allergisk overfor det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Mmmm – det lyder rart – og netop, hvis vi har spist siden tidernes morgen, kan det JO ikke være så skidt igen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LAMMEPØLSERET