MÆH SIGER DET LILLE LAM

PPPPPERSILLE-PESTO

foto51Efter en omgang spaghetti-søndag i søndags (indlæg følger!) havde jeg en masse ukurante rester, der skulle bruges inden jeg drager ned til sol, sommer og Grækenland her om lidt. Det rakte lige netop til en omgang persillepesto, der stærkt kan anbefales til påskens  mange frokostborde.

Pestoen blev til af:

 • Ca. 100 gram revet parmesan eller pecorino
 • 3 store håndfulde bredbladet persille (ca. ½ bundt af de store fra grøntsagsbiksene)
 • 2 fed hvidløg (grofthakket)
 • 2-3 dl olivenolie
 • 2-3 store håndfulde solsikkekerner
 • revet skal fra 1 økocitron (+ lidt saft)

foto32Start med at rist solsikkekernerne på en tør pande til de bliver gyldne og dufter sprødt og godt. Lad dem stå og køle lidt af. Blend herefter hele molevitten og smag til med lidt salt og groft kværnet peber. Supplér med lidt mere olivenolie alt afhængig af, hvor tynd du vil have din pesto.

foto12-1foto22-1Og vupti, så er der lækker persillepesto klar til et lille påskelam, som dip til godt brød eller hvad man  nu ellers synes trænger.  Særligt den revne citronskal, der ikke normalt finder vej til en pesto, gør det hele frisk og fint – og kan virkelig anbefales!

foto42

1 kommentar

 • Nej hvor skægt – jeg lavede præcis sådan en sag den anden dag til en rødbedesalat. Jeg havde aldrig lavet sådan en omgang før, men tænkte at jeg kunne bruge solsikkekerner og citron… Det var så ikke helt skidt tænkt, kan jeg se nu! 😉
  Det eneste jeg ikke puttede i, var dog hvidløget og osten, men det er jo fordi mælk og jeg bliver uvenner efter et par timer efter indtagelsen, men hvidløgsdelen vil klart blive brugt næste gang! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MÆH SIGER DET LILLE LAM