ET ASPARGESTIP

SALT+MANDLER

mandlerI fredags lavede jeg en hurtig snack til en aften med to veninder – nemlig saltmandler! Jeg er en sucker for sådan nogle saltede fætre og jeg har fundet ud af, at de jo er helt enormt nemme at lave selv! På opfordring fra Anja (som i øvrigt er ny i blogland med den fine modeblog Sorthed – se selv her) er hermed opskriften:

200 gram mandler
2 dl vand
1 spsk. salt

Bring vand og salt i kog, smid mandlerne deri og lad vandet koge helt væk. Hæld derefter mandlerne over i en bradepande med bagepapir, ind i ovnen på ca. 150 grader i 12-20 min. (afhængigt af din ovns hidsighed) og så er der saltede mandler – bum! (Jeg har i øvrigt en lille ting, jeg skal have forsøgt mig med – nemlig røget salt. Maldon har lavet noget, som er virkelig godt, og jeg tænker, at det må kunne give mandlerne den der dejlige bacon-agtige røgede smag – bare et lille tip:)

mandler2

7 kommentarer

 • Guf! Jeg laver dem godt nok på panden med masser af sort(!) salt fra Mill&Mortar (der er vulkanaske i ;-)) – og det bliver også godt, omend lidt mere fedtet, da jeg putter lidt olie på panden.
  Så det er vel nærmere ristede saltmandler…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Det lyder også rigtig godt! Og spændende med vulkanasken – bliver de så sorte??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • haha, nej, hvis bare de blev sorte, det kunne være spiffy!
   Men de bliver bare beklædt med både sort og hvidt salt – og så er de lidt fedtede, fordi de har ristet i lidt olie 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Prøv med en smule røget paprika når vandet er kogt væk – det er bedre en røget salt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vedrørende røgsalt, kan jeg varmt anbefale hærvejens sydesalt med røgsmag. Den er genial. Formidler gerne kontakt for evt. Interesserede

  Hilsen Jan

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ET ASPARGESTIP