SALT+MANDLER
I fredags lavede jeg en hurtig snack til en aften med to veninder – nemlig saltmandler! Jeg er en sucker for sådan nogle saltede fætre og jeg har fundet ud af, at de jo er helt enormt nemme at lave selv! På opfordring fra Anja (som i øvrigt er ny i blogland med den fine modeblog Sorthed – se selv her) er hermed opskriften:
200 gram mandler
2 dl vand
1 spsk. salt
Bring vand og salt i kog, smid mandlerne deri og lad vandet koge helt væk. Hæld derefter mandlerne over i en bradepande med bagepapir, ind i ovnen på ca. 150 grader i 12-20 min. (afhængigt af din ovns hidsighed) og så er der saltede mandler – bum! (Jeg har i øvrigt en lille ting, jeg skal have forsøgt mig med – nemlig røget salt. Maldon har lavet noget, som er virkelig godt, og jeg tænker, at det må kunne give mandlerne den der dejlige bacon-agtige røgede smag – bare et lille tip:)
Guf! Jeg laver dem godt nok på panden med masser af sort(!) salt fra Mill&Mortar (der er vulkanaske i ;-)) – og det bliver også godt, omend lidt mere fedtet, da jeg putter lidt olie på panden.
Så det er vel nærmere ristede saltmandler…